Változásfigyelő: Adó- és jogszabály- változások 2022 nyarán

A cikk a 2022 / 07-08 lapszám 4. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Szabó Tibor

Címkék: egyszerűsített foglalkoztatás, cégautó adó, extraprofit adó


Július 1-én hatályba léptek az extraprofit adók, és a kapcsolódó adómódosítások. Az extraprofit adóról szóló kormányrendelet a címében kiemelteken túl tartalmazza egyebek mellett a cégautó adó 2022. július 1-től fizetendő megemelt mértékét, az egyszerűsített foglalkoztatásban foglalkoztatott munkavállaló esetében a munkáltató által fizetendő új közteher-mértékeket, és népegészségügyi termékadó módosításait.  Ismertetjük a kisvállalkozókat érintő  rezsivédelmi rendelet szabályait is. Kitérünk a jogi személyek lakás bérbeadása esetén érvényesíthető rezsiszabályokra is.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 7-12. hónapra 14.490,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra