Mezőgazdasági őstermelők, családi gazdaságok adózása

A cikk a 2023 / 11 lapszám 29. oldalán olvasható.

Szerző: Kovács Kinga Dóra

Címkék: őstermelő, családi gazdaság, családi mezőgazdasági társaság


Mezőgazdasági tevékenység őstermelőként végezhető önállóan, illetve csoportosan őstermelők családi gazdasága tagjaként. Cikkünkben először meghatározzuk, hogy milyen feltételek teljesülése esetén végezhető az őstermelői tevékenység mezőgazdasági őstermelőként, majd bemutatjuk az őstermelőkre vonatkozó adózási szabályokat, illetve a családi gazdaságok tagjai által alkalmazandó speciális rendelkezéseket.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra