Külföldről történő áfa visszaigénylés szabályai

A cikk a 2023 / 09 lapszám 15. oldalán olvasható.

Szerző: Vincze Péter

Címkék: külföldi áfa


A belföldi vállalkozások az üzleti kapcsolataik miatt gyakran utaznak külföldre. A külföldi utazás vagy munkavégzésük során, a külföldön beszerzett termékekhez, igénybe vett szolgáltatásokhoz kapcsolódóan helyi áfa kerül felszámításra. Érthető módon kérdésként merül fel, hogy a külföldön felszámított áfát milyen módon lehet visszaigényelnie a magyar vállalkozásnak. E cikkben összefoglalom, hogy milyen módon van lehetősége a hazai vállalkozásoknak a közösség vagy harmadik országbeli adóalanyok által felszámított forgalmi adót visszaigényelnie.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2023-RA AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk  könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2023 Cafetéria szabályzat 2023 Pénzmosás elleni szabályzat csomag 2023 GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,●  Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó WebáruhgázbanElőfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra