Csoportos társaságiadó-alanyok bevallása

A cikk a 2024 / 05 lapszám 21. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Rabné dr. Barizs Gabriella

Címkék: társasági adó bevallás, csoportos társasági adózás, növekedési adóhitel


Május közeledtével itt az idő a társaságiadó-alanyok számára, hogy felkészüljenek az éves elszámoló adóbevallás elkészítésére. 2024. május 31-e a határideje a folyamatosan, naptári év szerint működő adózók esetében a 2329 jelű bevallás benyújtásának. Így van ez a csoportos társaságiadó-alanyok (a továbbiakban: tao csoport) esetén is, ugyanakkor ezen adózói körnél a társasági adó levezetésének, ezáltal a bevallás kitöltésének is vannak olyan sajátosságai, amelyeket érdemes áttekinteni. Cikkünkben ezekkel foglalkozunk.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra