Támpontok az eÁFA bevalláshoz

A cikk a 2024 / 03 lapszám 10. oldalán olvasható.

Szerző: Czöndör Szabolcs

Címkék: e-áfa


Hosszas előkészületeket követően 2024. január 1-jén elindult az adóhivatal új áfabevallási rendszere, az eÁFA. Az eÁFA nem is egyetlen rendszert takar, hanem kettőt. Két teljesen eltérő logika és adózó oldali felkészültség szükséges a használatához. Jelenleg még nem kötelezettségről beszélünk, hanem lehetőségekről, többlet szolgáltatásokról. Bár még csak kevés idő telt el az indulást követően, és az eÁFA néhány funkciója még nem feltétlenül az elvárásoknak megfelelően működik, azonban ezen rövid időszakban is számos értékes tapasztalatot szerezhetünk a rendszer működésével kapcsolatban. A cikk többek között ezeket a tapasztalatokat foglalja össze és ad ötleteket a gyakorlati használatáról.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra