Hírek
DIGITALIZÁCIÓ kategória hírei

K&H: a biztonságos és hatékony home office érdekében fejlesztenek a magyar cégek

DIGITALIZÁCIÓ

A koronavírus-járvány következtében bevezetett home office miatt a vállalatok legnagyobb része, 37 százaléka az elmúlt két évben a legtöbb fejlesztést annak érdekében végezte, hogy az informatikai rendszereket felkészítsék a biztonságos és hatékony távmunkára - derült ki a K&H innovációs index kutatási jelentéséből.

Információbiztonság esetek: a számlaváltós csalás

DIGITALIZÁCIÓ

A csalók a közbeszerzést elnyert cég nevében felhívták a pályázat kiíróját és közölték vele, hogy megváltozott az a bankszámlaszám, ahová a pénzt utalnia kell. A számlaszámváltozás tényét - általában az eredetihez megtévesztésig hasonló címről - e-mailben is megerősítették. Csaknem 1,2 milliárd forintot csalt ki önkormányzatoktól, intézményektől

Új NAV szolgáltatás: az Ügyfélportál (ÜPO)

DIGITALIZÁCIÓ

Az ÜPO fokozatosan váltja le az eBEV-et, a két felület kezdetben párhuzamosan működik, biztosítva a felhasználók kényelmes és biztonságos átállását.

e-Start - Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez

DIGITALIZÁCIÓ

Tekintse meg az Önadózó e-Start menüjét - összeállítottuk az elektroikusan intézhető ügyek katalógusát, és folyamatosan bővítjük. https://www.onadozo.hu/e-start/

K&H Bank: több vállalat tervez digitális fejlesztést

DIGITALIZÁCIÓ

A digitális fejlesztés elsősorban a vállalati háttérfolyamatok, valamint a logisztika terén valósultak meg, jellemzően a 300 millió és 1 milliárd forint közötti árbevételű közepes cégeknél, zömében a kereskedelemben. A cégek döntő többsége még nem használja ki a mesterséges intelligencia (MI) vívmányait, mint a beszédfelismerés, csalásfelismerés, chatbotok, gépi fordítás,

Elindult az emelt szintű azonosítás: az Ügyfélkapu+

DIGITALIZÁCIÓ

2022. június 4-étől elérhető az emelt szintű kétfaktoros azonosítási szolgáltatás, az Ügyfélkapu+. A kétlépcsős azonosítás célja, hogy emelje az elektronikus azonosítás biztonsági szintjét és támogassa a biztonságtudatos felhasználók, illetve szolgáltatók igényeit.

Megjelent az Önadózó júniusi száma - tekintse meg gazdag tartalomjegyzékünket

DIGITALIZÁCIÓ

Diákok foglalkoztatása - Adózás  Munkajog ● Alanyi adómentes adóalanyok külföldi ügyletei ● A transzferár-nyilvántartás ellenőrzésre ● A tagi kölcsönnel kapcsolatos elszámolások ● KKV IFRS ● Változás a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítés szabályaiban ● Kamatkedvezményből származó jövedelem adózásáról ● Kettős adóztatás elkerülése ● DAC7 ● Előfizetés az Önadózó 2022. évi csomagjára: júniustól decemberig: 16.905,-Ft https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/

Online számláz a vállalkozások többsége

DIGITALIZÁCIÓ

A kkv-k közel fele, míg az egyéni vállalkozók háromnegyede nyitott arra, hogy a folyamatok és adminisztráció terén több feladatot a számlázóprogramra bízzon: leginkább a vevői adatok programba importálása, előlegszámla és díjbekérő kiállítása, fizetési felszólítás küldése, a bejövő számlák megjelenítése és a számlázó bankszámlával történő összekötése fontos a számukra.

A foglalkoztatói adatszolgáltatások új koncepciójának véleményezését kéri a PM

DIGITALIZÁCIÓ

A bürokratikus tehercsökkentés egyik legfontosabb állomása a foglalkoztatói adatszolgáltatások jelentős egyszerűsítése, amelynek koncepcióját most bárki megismerheti és véleményezheti. A Pénzügyminisztérium a véleményeket 2022. június 10-ig az emap_velemeny@pm.gov.hu címre várja. A dokumentumok a tárca honlapján érhetőek el.

Megalakul a Digitális Magyarország Ügynökség

DIGITALIZÁCIÓ

Új korszak veszi kezdetét Magyarországon az általános digitalizációs folyamatban. Megalakul a Digitális Magyarország Ügynökség, amely egyfajta ernyőszervezetként szinte valamennyi hazai digitalizációs folyamatot egy platformra terel majd a hatékony fejlesztés és működés érdekében - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK)

Leginkább a számlázást és a könyvelést digitalizálják a magyar kkv-k

DIGITALIZÁCIÓ

A szoftverek, digitális megoldások kiválasztásakor a kkv-k fele a könyvelő ajánlását veszi figyelembe, tízből négyen a fejlesztő ajánlására hallgatnak, a vállalkozások harmada pedig az ár alapján is dönt.

Digitális könyvelő? Nem elég annak lenni, annak is kell látszani!

DIGITALIZÁCIÓ

Pár éve még az volt a fontos a vállalkozóknak, hogy a könyvelőjük a közelben legyen - nem csoda, hiszen minden hónapban el kellett juttatni neki a papír alapú számlákat és egyéb könyvelési anyagokat. Manapság már egyre kevesebb vállalkozó találkozik rendszeresen a könyvelőjével - sok esetben egyáltalán nem is találkoznak.

Könyvelők az online térben

DIGITALIZÁCIÓ

A könyvelők körében még mindig tartja magát az a vélekedés, miszerint “jó bornak nem kell cégér”, “ajánlás útján is annyi ügyfél talál meg, hogy többet már vissza is kellett utasítanom”. Bizonyos nézőpontból érthető, hogy ebben a helyzetben nem érzik szükségét, hogy online hirdessék az irodájukat.

Egy kutatás szerint a kkv-k többségének nincs digitalizációs stratégiája

DIGITALIZÁCIÓ

A vizsgálat alapján a hazai kkv-k többsége - 81 százaléka - az infokommunikációra még mindig inkább kiszolgáló tevékenységként tekint, és mindössze a középvállalatok hetedénél és a kisvállalatok ötödénél számít az IT stratégiai területnek.

Lekérdezhetiők a közlekedési büntetőpontok

DIGITALIZÁCIÓ

A lekérdezéshez a magyarorszag.hu oldalon a "Közigazgatás, Jog" témacsoporton belül az "Adatkezelés, adatszolgáltatás" felületet kell kiválasztani, majd ott a "Tájékoztatás a közúti közlekedési előéleti pontokról" ügytípust kell kiválasztani.

Javaslatok a digitalizáció felgyorsítására

DIGITALIZÁCIÓ

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) javaslatcsomagja négy területen sürget gyors és szignifikáns változást, ezek sorrendben: a digitális társadalom, humán erőforrás területe; az ágazati digitalizáció, kkv-k technológiai fejlesztése; az adatgazdaság, innováció, startup, valamint a digitális régió, nemzetközi együttműködés terület.

Az online ügyintézés előnyeire hívja fel a figyelmet az adóhatóság

DIGITALIZÁCIÓ

Az általános forgalmi adó (áfa) fizetésére kötelezett magánszemélyek, a mezőgazdasági őstermelők és az egyéni vállalkozók bevallási tervezetüket a legegyszerűbben az eSZJA-portálon egészíthetik ki és küldhetik be a NAV-hoz, mert ezek nélkül az ő tervezetük nem válik automatikusan bevallássá május 20-án. A többi adózónak nincs teendője, ha a tervezet adataival egyetért.

Alábecsülik az adathalászat veszélyeit a hazai kisvállalkozások

DIGITALIZÁCIÓ

Az adathalászok célkeresztjébe egyre inkább olyan mikro-, kis- és közepes vállalkozások is kerülnek, amelyek nagy többsége továbbra sincs tisztában azzal, hogy mennyire sérülékenyek informatikai megoldásaik, és hogy egy-egy incidens mekkora kárt okozhat - állapította meg a Telekom és a BellResearch legfrissebb kutatása

Mesterséges intelligencia munkacsoport alakult a NAV-nál

DIGITALIZÁCIÓ

A munkacsoport feladatai között szerepel egyebek mellett egy javaslat kidolgozása a szemantikus adatvagyon-kataszterre, valamint a gépi tanuláshoz szükséges címkézés módszertanára - ismertették. Ugyancsak részei a küldetésnek a tanító algoritmusokkal kapcsolatos vizsgálatok, a validálási módszertan kidolgozása és a nem kontrollált gépi tanulás fejlesztése

A NAV-nak beküldött elektronikus iratok hitelesítése, aláírása

DIGITALIZÁCIÓ

Az űrlap és az e-Papír mellékleteként beadott iratokat akkor kell aláírni vagy hitelesíteni, ha az adott irat kapcsán jogszabály ezt megköveteli vagy a NAV bizonyítékként csak elektronikusan hiteles iratot fogad el. A meghatalmazást például teljes bizonyító erejű magánokiratba8 kell foglalni, ehhez pedig szükséges, hogy azt elektronikusan aláírják vagy hitelesítsék.


Vissza az előző oldalra