Hírek
DIGITALIZÁCIÓ kategória hírei

Az online számlázással csökkent a nem könyvelt bevételek aránya egy kutatás szerint

DIGITALIZÁCIÓ

A korábban jellemző, 20-22 százalékos könyvelési látencia - azon bevételek aránya, amelyet az iparági szereplők a megkérdezett kkv-k szerint nem könyvelnek - az elmúlt 5 évben fokozatosan 14-15 százalékra mérséklődött.

Adóellenőrzés digitálisan?

DIGITALIZÁCIÓ

A pandémia a vállalkozásokhoz hasonlóan az őket ellenőrző adóhatóságok működését is komolyan érintette. De vajon ők hogyan reagáltak a kihívásokra és a kényszerből alkalmazott megoldások közül melyek maradnak meg a járvány után is?

Eleketronikus ügyintézési lehetőségek

DIGITALIZÁCIÓ

Az ügyfélkapuval rendelkezők családi pótlékot, anyasági támogatást is igényelhetnek elektronikusan, még az ingatlanok tulajdoni lapját is lekérdezhetik, a Magyar Államkincstár online felületéről otthonról kényelmesen és ingyenesen vásárolhatnak állampapírt

A magyar vállalkozások kis része használja a digitalizácó előnyeit

DIGITALIZÁCIÓ

Közösségi média és e-kereskedelem területen a magyar cégek hatalmas fejlődési potenciállal rendelkeznek. Itthon a vállalkozások mindössze 11,8 százaléka van jelen közösségi média felületeken, legalább kettőn, ez az arány az európai vállalkozások esetében 25,2 százalékos. A kkv-k csupán 12,5 százaléka értékesít online, és kevesebb mint 6 százaléka teszi ezt nemzetközileg.

A vállalkozások több mint kétharmada szembesült biztonsági kihívással

DIGITALIZÁCIÓ

Magyarországon a legsúlyosabb veszélyforrás a munkavállalók alacsony tájékozottsága. A vírustámadásokat háttérbe szorítva, a felhasználók munkahelyi és személyes azonosító adatait célba vevő adathalászatra helyeződik át a hangsúly, a támadások több mint 70 százaléka tartozik ebbe a kategóriába

Az IT-rendszerhibák és az adatlopás jelentik a legnagyobb digitális kockázatot

DIGITALIZÁCIÓ

A távmunkavégzés során a Wi-Fi kapcsolat, illetve a VPN használata is kockázatot jelenthet, az eszközök informatikai biztonságáról pedig a munkáltatónak kell gondoskodnia.

Netlock: tíz éven belül eltűnhet a klasszikus ügyfélszolgálati irodák többsége

DIGITALIZÁCIÓ

A fogyasztói igények a távügyintézés felé tolódnak, és ezt a szolgáltatók is követni fogják: le fogják építeni a klasszikus ügyfélszolgálati irodákat, hiszen ez olcsóbbá, gyorsabbá teszi a működésüket.

A digitalizáció előnyei a vállalkozásban

DIGITALIZÁCIÓ

A digitalizáció csökkenti a hibákat, a kockázati tényezőket és az ezzel járó költségeket. Felmenti a munkavállalókat a rutin feladatok alól, így magasabb szintű üzleti folyamatokra tudnak koncentrálni, Nagyobb rálátást biztosít az ügyféligényekre. A digitalizáció csökkenti az adminisztratív költségeket és átláthatóbbá teszi az üzleti folyamatokat.

Hogyan fektessünk a jövőbe 7 digitalizált HR munkafolyamattal?

DIGITALIZÁCIÓ

A hagyományos irodai élet végérvényesen megváltozott. Velünk marad a home office, rájöttünk, hogy mégis megoldhatóak az akár mérföldkőnek számító események is online, és a pandémiás állapot következményeként megismert szociális szabályok is beépülnek - a remélhetőleg hamarosan újra visszakapott - normál hétköznapjainkba. Következzen 7 olyan digitalizált HR munkafolyamat, melyek mindig megtérülő befektetésként a járványhelyzet alatt és azt követően is egyszerűbbé, sőt, akár biztonságosabbá tehetik a HR-t. További információ a PIRAMIS önkiszolgáló HR megoldásokról:  

Akció: most 50% bevezető kedvezménnyel rendelhető az új Ügyvezetők könyve!

DIGITALIZÁCIÓ

Megjelent az Ügyvezetők könyve (2021) című kiadványunk – amelyet most bevezető akciónk keretében 50% kedvezménnyel rendelhet meg! Garantáltan van benne legalább egy mondat, amely miatt változtatni fog cége működésén! Ezért éri meg az árát! Vezető tisztségviselők jogállása, felelőssége, feladatai – 45 db üzleti szabályzattal, iratmintával. https://www.onadozo.hu/webaruhaz/szakkonyvek-1/

Izer Norbert a digitális adóügyintézésről

DIGITALIZÁCIÓ

Izer Norbert szerint az elmúlt időszakban komoly feladat hárult a könyvelőkre és az adótanácsadókra, hiszen a digitális átalakulás útján leginkább az adózási szakemberek tudják végigvezetni a vállalkozásokat. A könyvelőket tömörítő szakmai szervezetek többsége segíti tagjait a technológiai újítások alkalmazásában, amely most nemcsak a könyvelők és ügyfeleik, hanem az egész ország érdeke

A NISZ online felmérést indított az elektronikus ügyintézési szokásokról

DIGITALIZÁCIÓ

A NISZ Zrt. a Magyarország.hu oldal működésével, valamint az ott elérhető elektronikus szolgáltatásokkal kapcsolatban várja a felhasználók visszajelzését. Céljuk az eredmények nyomán a Magyarország.hu portál továbbfejlesztése, illetve a felületen elérhető információk és a hivatali ügyekhez kapcsolódó szolgáltatások bővítése.

A könyvelés automatizálása és az online számla-adatszolgáltatás 3.0

DIGITALIZÁCIÓ

Csak a képeket és az adatokat egyaránt kezelő rendszer teheti hasznos eszközzé az online számla-adatszolgáltatás 3.0-t a könyvelők számára. Azoknál viszont, akik megfontolás és egyeztetés nélkül vágnak bele, csak a könyvelő és ügyfele közti bizonytalanságot fogja növelni

Az ONYA a jövő

DIGITALIZÁCIÓ

Már több mint két éve működik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű online nyomtatványkitöltője, amivel mindenféle keretprogram nélkül egyszerűen, interneten, akár okoseszközről is, pár lépésben számos bejelentés és bevallás intézhető

Online számla adatszolgáltatás és a digitalizáció

DIGITALIZÁCIÓ

Az online számla adatszolgáltatás a vállalkozásokra közvetlenül is hatással van. Hozzájárulhat az értékesítési folyamatok digitalizáltságának terjedéséhez, ami hatékonysági tartalékokat is a felszínre hozhat. A cégek digitális fejlődésének egyik fontos állomása lehet az elektronikus számlázásra történő átállás is, amellyel a korábban papíron számlázók bizonylatonként akár hétszáz forintot is megtakaríthatnak.

ÁSZ: a digitalizációval fehéredik a magyar gazdaság

DIGITALIZÁCIÓ

Az online pénztárgépek, majd az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) és az online számlarendszer bevezetése hozzájárult ahhoz, hogy 2007-ről 2019-re a befolyt áfabevétel több mint duplájára nőtt, a központi költségvetési bevételeken belüli aránya 2019-re több mint 30 százalékra emelkedett.

Újra lendületben a digitális adózás

DIGITALIZÁCIÓ

Egységesen elfogadott nemzetközi álláspont hiányában az egyes államok helyi szinten igyekeznek saját jogi eszközeik útján megoldani a digitális üzleti modellben működő óriások megadóztatását. Az ilyen egyedi megoldások szülte jogbizonytalanság még inkább rávilágít a nemzetközi szintű koordináció szükségére ebben a kérdésben

A háztartási munkát már az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással is be lehet jelenteni

DIGITALIZÁCIÓ

A NAV 2019-ben vezette be az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazást, amelynek előnye, hogy használatához nem szükséges külön kitöltőprogramot és nyomtatványt letölteni, mert a folyamat teljesen webes alapú, és az esetleges hibák már a kitöltéskor, a beküldést megelőzően kiderülnek.

Információbiztonsági esetek - Adathalászat sms-ben kért adategyeztetéssel

DIGITALIZÁCIÓ

A csalók a csomag érkezéséről tájékoztató sms-ben a telefonszám használóját arra kérik, hogy az sms-ben megadott linken ellenőrizze a küldeménnyel kapcsolatos információkat. Egy másik típusú sms-ben az Alditól érkező nyereménytelefonról értesítik a felhasználót, és adatai megadását kérik, a megtévesztő e-mailekben pedig tesztelési programra hívják a felhasználókat. Ez adathalászat

A Google pályázatot indít digitális felzárkóztatásáért nonprofit és forprofit szervezeteknek

DIGITALIZÁCIÓ

A cél, hogy segítsék a szervezeteket a gazdasági újraindulást célzó jótékony projektjeik megvalósításában. Március 1-ig lehet jelentkezni. A Google.org Impact Challenge közép-kelet-európai programjával kapcsolatos további információ, valamint jelentkezési lap a g.co/ceechallenge weboldalon található.


Vissza az előző oldalra