Hírek
DIGITALIZÁCIÓ kategória hírei

A munkavállalók többsége magántulajdonként kezeli a vállalati adatokat egy tanulmány szerint

DIGITALIZÁCIÓ

Miközben egyetlen vállalat sem engedheti meg, hogy adatai illetéktelen kezekbe kerüljenek, egy felmérés, illetve a becslések szerint az irodai dolgozók 72 százaléka tévesen úgy gondolja, hogy a munkahelyükön az általuk létrehozott és kezelt adatok az övék.

Információbiztonság - Még mindig kevés figyelmet fordítanak a cégek adataik megóvására

DIGITALIZÁCIÓ

A cégek harmadában mindössze egyetlen merevlemez hiba adatvesztést okozhat. Újabb harmadot képviselnek azok, akiknél két merevlemez hiba után lép fel az adatvesztés. Ha ehhez még hozzávesszük azokat is, akik nem tudtak választ adni a kérdésre, mindössze a cégek ötödének működése tekinthető biztonságosnak e tekintetben.

A NAV az szja-visszatérítésre hivatkozó adathalászatra figyelmeztet

DIGITALIZÁCIÓ

Az adóhivatal sem e-mailben, sem telefonon, sem SMS-ben nem kér adatokat a témában. Arra kérték a lakosságot, hogy az ilyen üzenetekre senki ne válaszoljon. Az szja-visszatérítéshez szükséges adatokat (bankszámlaszám vagy postai cím) kizárólag a Visszaadó nevű nyilatkozatban várják

Közjegyzői kamara: nő az igény a digitális ügyintézés iránt, de sok az aggály

DIGITALIZÁCIÓ

Nagy igény van egyebek között arra is, hogy online lehessen gazdasági társaságokat alapítani. Ez utóbbit az Európai Bizottság is elvárja: a társasági jogra vonatkozó irányelv kötelezi a tagállamokat, hogy 2022. augusztus 1-jétől teljesen online eljárásokat biztosítsanak a kft.-k létrehozására

A kiberbűnözés erősödésére számítanak a cégvezetők

DIGITALIZÁCIÓ

Különösen veszélyesek az ellenőrizetlen partnerek, akik szinte szabad bejárással rendelkeznek a vállalati rendszerekbe. A visszajelzésekből kiderül, hogy a cégek 58 százaléka nem határozott meg részletes elvárásokat a harmadik felekkel szemben, 62 százalék pedig nem szigorította az átvilágításukat. Hiába a jó kibervédelem, ha a támadók a gyenge láncszemet jelentő beszállítókon keresztül be tudnak hatolni, ezért figyelni kell az ő kapcsolataikra is

A zsarolóvírusos támadási forma korunk egyik legveszélyesebb kockázata.

DIGITALIZÁCIÓ

Adataink zárolása, elkódolása és emellett a bizalmas adatok nyilvánosságra hozatala egy roppant ijesztő fenyegetés. Úgy látjuk, hogy a nagyvállalati célpontok mellett sajnos a hazai magánemberek és kisvállalkozások is gyakran esnek ennek áldozatául.

Erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

DIGITALIZÁCIÓ

A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

6 kulcsfontosságú trend, amely átalakítja az adózási funkciókat

DIGITALIZÁCIÓ

A pandémia utáni gazdaságban egyre nagyobb szerepet kapnak a pénzügyi és adózási vezetők, és az általuk irányított csapatok, akiknek a működése jelentős változásokon megy keresztül. A Deloitte tanácsadó cég az adótranszformációs trendekről szóló felmérésének segítségével vizsgálta, hogy a vállalatok adózási funkcióinak életében milyen változások figyelhetők meg, milyen jövőképet látnak maguk előtt a vezetők, és ezeket hogyan tudják megvalósítani. 

Kipróbáltuk az online pénztárgép adatokkal bővített számlarendszert – 5 dolog, amire érdemes figyelni

DIGITALIZÁCIÓ

Az SDSYS csapata tesztelte az Online Kassza rendszer (OPG) és az Online Számla rendszer (OSA) összekapcsolását, amelynek fő eleme az egyszerűsített számlák adatainak átadása. Annyit már előzetesen megállapíthatunk, hogy ez a fejlesztés egy újabb lépés az eÁfa felé, és bár óriási lépés a könyvelők számára, de azt azért nem lehet várni tőle, hogy a bizonylatokkal többé nem kell dolgozni.

Lekérdezhetők az online pénztárgépek egyszerűsített számlái

DIGITALIZÁCIÓ

2021. október 2-től a NAV Online Számla rendszerből lekérdezhetők az online pénztárgépek adatszolgáltatásából származó, egyszerűsített számlák 3.0-ás XSD formátumban.

A kkv-k digitalizációja versenyképességi tényező

DIGITALIZÁCIÓ

A digitális technológia vállalati integráltságának hiánya a hazai kkv-k versenyképességének egyik fontos korlátja. A magyar kis- és közepes vállalkozások közül jobbára csak a nagy termelési láncokba bekapcsolódni képes cégek törekszenek digitalizáltságuk erősítésére - derül ki a Századvég Gazdaságkutató által készített és pénteken nyilvánoságra hozott  kutatásból.

Védtelenül állnak a következő online betöréssel szemben a cégek

DIGITALIZÁCIÓ

Az online vállalati működés napról napra növeli a kockázatát annak, hogy bármely cég a hackerek és adathalászok áldozatává váljon.

Fontos változás az ÁNYK-ban 2021. október 1-től!

DIGITALIZÁCIÓ

2021. október 1-től az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) v3.7.0-ás vagy régebbi verziójában a nyomtatványbeküldés funkciók nem lesznek elérhetők a Biztonságos Kézbesítési Szolgáltatáshoz kapcsolódó cím változása miatt.

Új elektronikus hitelesítési forma: a biometrikus aláírás

DIGITALIZÁCIÓ

Az új biometrikus aláírás - egyszeri regisztráció után - kényelmes hitelesítési lehetőséget teremt a személyes ügyintézések során, így azok az ügyfelek is élvezhetik a papírmentes ügyintézés előnyeit, akik eddig nem rendelkeztek digitális aláírással vagy ügyfélkapu-regisztrációval.

Információbiztonsági esetek - bankkártya-adatok megszerzése

DIGITALIZÁCIÓ

A csalók banki alkalmazottnak adják ki magukat, és hivatalosnak látszó telefonszámról, amelyet egy program segítségével generálnak, embereket hívnak fel azzal, hogy a bankszámláikon gyanús pénzmozgást észleltek, és többségében online vásárlások kezdeményezésére hivatkoznak

Hagyományos ügyfélszolgálatot és átláthatóbb ajánlatokat igényelnek a vásárlók

DIGITALIZÁCIÓ

A vállalatoknak javítaniuk kell a fogyasztói bizalmat a digitális ügyfélkapcsolati megoldások irányába, azok ugyanis jelentős áttörésen mentek át az elmúlt években, a fejlődésük pedig töretlen. Az átmeneti időszakban átjárást kell biztosítani az automatikus üzenetküldés és az ügyfélszolgálati munkatárssal való telefonos kapcsolatfelvétel lehetősége között, hogy ezáltal is mérsékelhessék a cégek a call centerek terhelését

A digitalizáció erősítéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács

DIGITALIZÁCIÓ

A versenyképességi tanács javaslatai négy területen gyorsítanák a digitalizációt, ezek a magyar emberek digitális készségfejlesztése, a kormányzati szolgáltatások és az egészségügy további digitalizációja, valamint a magyar vállalkozások digitális eszközhasználata

Készül az e-CMR rendszer

DIGITALIZÁCIÓ

A fuvarozási dokumentumok digitalizálása gyorsítja és biztonságosabbá teszi az üzleti partnerek közötti elszámolást. Erre azért is szükség van, mert az Európai Unió 2024 nyarától bevezeti az elektronikus áruszállítási információs rendszert

A NAV ajánlja az internetes böngészők frissítését

DIGITALIZÁCIÓ

Az elavult böngészőverziók tiltásának informatikai biztonsági oka van. A NAV szolgáltatásai az alábbi verziószámú böngészőkkel érhetők el:

A sharing economy kihívásai – kit terheljenek az adózással kapcsolatos kötelezettségek?

DIGITALIZÁCIÓ

A megosztáson alapuló gazdaság (sharing economy) alapvető elve, hogy a fogyasztó és a szolgáltatásnyújtó egy digitális platformon keresztül kerül kapcsolatba egymással. Az elmúlt években egyre nagyobb fogyasztói igény mutatkozik az ilyen típusú szolgáltatásokra és különösen a közlekedés, ételrendelés, szállásadás, valamint a különböző pénzügyi szolgáltatások terén figyelhető meg jelentős növekedés.


Vissza az előző oldalra