Hírek
TÁMOGATÁSOK kategória hírei

GINOP plusz program munkahelyi képzésre

TÁMOGATÁSOK

A munkahelyi képzési program célja, hogy olyan készségeket, kompetenciákat kapjanak a munkavállalók, amelyekkel növelni lehet a gyártás, a termelés hatékonyságát, és erősíti az innovációs folyamatot.

Van még keret az elektromos jármű beszerzési támogatásra

TÁMOGATÁSOK

A tíz fő alatti állományi létszámú vállalkozások legfeljebb egy, a 10-49 fő közöttiek legfeljebb öt, az 50-249 fő közöttiek legfeljebb tíz, míg a nagyobbak legfeljebb 16 járművet szerezhetnek be. Egy cégre így összesen akár 64 millió forint juthat

AM: kedvezőbbé válnak az anyajuh támogatás feltételei

TÁMOGATÁSOK

Idén kedvezőbbé válnak a termeléshez kötött anyajuh támogatásának feltételei Magyarország KAP Stratégiai Tervének első módosításával. A két érdemi változásról már most, az egységes kérelem idei benyújtási időszakát és a kapcsolódó nemzeti jogszabályok megjelentését megelőzően fontos a gazdálkodók tájékoztatása - közölte az Agrárminisztérium (AM)

Indul a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz)

TÁMOGATÁSOK

A GINOP Plusz vállalkozásfejlesztést szolgáló prioritása keretében az NGM a lehető legrövidebb időn belül ki fogja írni a pályázatokat a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Az alapvetően hitelre épülő, valamint a kisebb mértékben vissza nem térítendő támogatások elsősorban a technológiai és szervezeti megújuláshoz nyújtanak majd segítséget, továbbá ahhoz, hogy a vállalkozások meg tudják valósítani a versenyképesség megőrzéséhez szükséges digitalizációs és energiahatékonysági beruházásokat.

Ügyvédeknek is elérhető a közúti elektromos jármű beszerzési támogatás

TÁMOGATÁSOK

Módosult a közúti elektromos jármű beszerzésekkel kapcsolatos támogatási szabályzat, így már ügyvédi irodák, szabadalmi ügyvivők, közjegyző irodák, egyéni ügyvédek és végrehajtók is igényelhetik a vissza nem térítendő támogatást.

EM: hétfőtől kérhetnek támogatást a vállalatok elektromos járművek beszerzéséhez

TÁMOGATÁSOK

A zöldenergia hasznosítását ösztönző program egy jármű beszerzését az akkumulátor kapacitásának függvényében 2,8-4 millió forinttal segítheti, egy vállalkozásra összesen akár 64 millió forint juthat

AM: nő a digitális tartalom súlya az agrárberuházási pályázatoknál

TÁMOGATÁSOK

A Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv alapján 2024-ben meghirdetésre kerülő új, beruházási jellegű pályázati felhívások előkészítése során azon dolgoznak, hogy a projektek értékelése során azok digitális tartalmát és megalapozottságát jóval nagyobb hangsúllyal bírálják el az eddigiekhez képest. Emellett fontos szándék, hogy a pályázatok során minél kevesebb jövőbeni vállalás döntsön egy-egy projekt értékelésekor, sokkal inkább minél több objektív, mérhető, meglévő adatbázisokban rendelkezésre álló dokumentumokkal igazolható eredmény számítson az értékeléskor.

EM: kismértékben módosult a vállalati e-autó beszerzéseket támogató pályázati kiírás

TÁMOGATÁSOK

 A néhány ponton változó kiírás legfontosabb újdonsága, hogy a lehetséges pályázók körét az ügyvédi, szabadalmi ügyvivő, végrehajtó és közjegyzői irodákkal, vízitársulatokkal, valamint egyéb önálló vállalkozókkal bővíti.

Kapacitásbővítő program indul kkv-knak

TÁMOGATÁSOK

A bértámogatás mértéke legfeljebb 10 fős létszámbővítés esetén fél évig alkalmazottanként legfeljebb a havi bruttó 400 ezer forintot, és az ehhez kapcsolódó szociális hozzájárulási adó összegét érheti el. Elvárás továbbá, hogy a felvett többletlétszámot legalább négy hónapig továbbra is foglalkoztassák.

A vállalkozások önálló programban kaphatnak támogatást zöldenergia-tároló telepítéséhez

TÁMOGATÁSOK

A gazdasági társaságok támogatási kérelmeiket a palyazat.gov.hu oldalon elérhető online felületen nyújthatják be 2024. január 15. és február 5. között.

Már lehet jelentkezni a munkahelyi generációváltást elősegítő programra

TÁMOGATÁSOK

Január 10-től  lehet jelentkezni a munkahelyi generációváltást elősegítő programra, ennek keretében bérkiegészítésre pályázhatnak azok a cégek, amelyek biztosítani szeretnék a munkatapasztalatok átadását a nyugdíj előtt álló dolgozók és a pályakezdő fiatalok között

Egy hónap múlva indul a vállalatok elektromosjármű-beszerzéseit támogató pályázat

TÁMOGATÁSOK

A hazai gazdasági társaságok a pénteken közzétett kiírás szerint tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához igényelhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást. A 30 milliárd forintos keretösszegből egy jármű beszerzéséhez az akkumulátor kapacitásának függvényében 2,8-4 millió forint támogatás nyerhető el - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

Újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás

TÁMOGATÁSOK

A szőlősgazdáknak 2024. január 4-től ismét lehetőségük nyílik a támogatási kérelmek benyújtására a szőlő szerkezetátalakítási támogatás keretében; a támogatás intenzitása a szőlőültetvények jellemzőitől függően 50-75 százalék közötti lesz - ismerteti az Agrárminisztérium (AM) közleménye

Januártól emelkedik a Babaváró összege

TÁMOGATÁSOK

Az elmúlt 13 év családpolitikai intézkedései között a Babaváró az egyik legnépszerűbb támogatás, a kölcsönt már több mint 233 ezer család vette igénybe. 2024. január 1-jétől emelkedik a Babaváró összege, a házaspárok 10 millió forint helyett 11 millió forinthoz juthatnak hozzá a konstrukció keretében 

Munkahelyi generációváltást elősegítő program indul januártól

TÁMOGATÁSOK

A vállalkozások munkaerő-utánpótlásának zökkenőmentes lebonyolítása érdekében januártól bérkiegészítésre pályázhatnak azok a cégek, akik biztosítani szeretnék nyugdíj előtt álló dolgozóik pótlását. A program célja, hogy az új generációk a tapasztalt munkavállalóktól tanuljanak, ezzel könnyebbé válik munkába állásuk, és a vállalkozások munkaerőpótlása is gördülékenyebb lesz.

Működik a családtámogatási kalkulátor

TÁMOGATÁSOK

Az érdeklődők alapvető életkörülményeikre vonatkozó jellemzők - például gyermekek száma, életkor, lakhatási körülmények és otthonteremtési célok, rövid- és hosszútávú tervek - alapján személyre szabottan látják a nekik kínált családtámogatásokat, kategorizálva tekinthetnek meg minden családtámogatási lehetőséget.

Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása

TÁMOGATÁSOK

A 75 milliárd forintos keretösszegű program napelem és tároló együttes létesítésében támogatja januártól a bruttó elszámolásba kerülő háztartásokat. A folyamat a kivitelezők előregisztrációjával hétfőn elkezdődött, a lakossági pályázók január közepétől jelentkezhetnek. A regisztrációs kérelem elektronikus úton nyújtható be. A pályázati felhívás szerint a program a családok költségeinek kétharmadát fedezi, legfeljebb 5 millió forint támogatási értékben.

Januártól igényelhető támogatás a vállalati zöldenergia tárolói programban

TÁMOGATÁSOK

A pályázat vissza nem térítendő beruházási támogatással és bevételkompenzációval ösztönzi a cégeket energiatárolók létesítésére és legalább tízéves üzemben tartására.  A támogatási kérelmeket a palyazat.gov.hu oldalon elérhető online felületen lehet benyújtani 2024. január 15. és február 5. között; a beérkező pályázatokat a várható műszaki élettartam alapján három ablakban bírálják el.

AM: részleges teljesítés után is fizethető támogatás az Agro-ökológiai Programban

TÁMOGATÁSOK

Az idén útjára indított AÖP-ben a gazdálkodó teljes gazdaságával vesz részt, és támogatásra teljes mezőgazdasági területe után akkor jogosult, ha a program feltételeit teljesíti. Azonban az első kérelmezési és kérelemfeldolgozási tapasztalatok rámutattak, hogy a programban vállalt kötelezettségeket csak részben teljesíteni képes termelőknél is helye lehet kifizetésnek.

AM: november végéig lehet benyújtani a kárenyhítési kérelmeket

TÁMOGATÁSOK

A kárenyhítő juttatás összege a korábbi évekhez hasonlóan legfeljebb a hozamérték-csökkenés 80 százalékáig terjedhet. Fontos változás a korábbi évekhez képest, hogy a jogszabályi változás alapján a károsult gazdálkodónak az első káresemény bekövetkezésének időpontja előtt megkötött mezőgazdasági biztosítással kell rendelkeznie, amelyről az igazolásokat a kérelemhez csatolni kell.


Vissza az előző oldalra