Hírek
TÁMOGATÁSOK kategória hírei

Február 8-ig igényelhető a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) bértámogatás

TÁMOGATÁSOK

A 3 hónapra biztosított állami hozzájárulás egy főre eső összegének felső határa havi 318 920 forint

Pályázat indul élelmiszeripari cégeknek beruházási támogatásra

TÁMOGATÁSOK

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) legújabb kiírásán a közepes méretű vállalkozások fejlesztései kaphatnak támogatást, a cégek modern gépeket vásárolhatnak, bővíthetik telephelyüket és képezhetik munkavállalóikat

Február 8-ig igényelhető az ágazati bértámogatás

TÁMOGATÁSOK

A munkaadók a kormányhivatalok foglalkoztatási főosztályaihoz nyújthatják be egyoldalas kérelmeiket, amelyekhez a dolgozók munkaszerződését kell csatolni. A részletes pályázati kiírás a munka.hu oldalon található meg. Eddig 12 ezer munkáltató kérte összesen 90 ezer munkavállalójára

Újra igényelhető a KFI bértámogatás

TÁMOGATÁSOK

A Kutatók és fejlesztők innovációs bértámogatása programban 2021. január 4-től ismét elérhető támogatást többek között mérnökök, kutatók, informatikusok után kaphatják a vállalkozások. A bértámogatás az összes ágazatot lefedi. A támogatás már újonnan felvett dolgozókra is igényelhető. A kérelmeket 2021. február 8-ig lehet benyújtani.

Támogatás társasházak távfűtési rendszerének korszerűsítésére

TÁMOGATÁSOK

A támogatás szabályazhatóságot lehetővé tévő berendezésekre, de akár radiátorcserére is igénybe vehető. 2021 márciustól lehet pályázni.

Beszállítói program élelmiszeripari vállalkozásoknak

TÁMOGATÁSOK

A beszállító mikro- és kisvállalkozások 50 és 500 millió forint közötti támogatási összegre pályázhatnak, a beszállító középvállalkozások és nagyvállalatok pedig 50 millió és 2 milliárd forint közötti támogatásra. A nagyvállalatok csak beszállítóként részesülhetnek támogatásban.

Ilyen pályázatok lesznek jövőre

TÁMOGATÁSOK

Várhatóan már 2021 első negyedévében megjelenhetnek a nagy növekedésre képes vállalkozásoknak szóló, úgynevezett kiválósági pályázatok. Emellett a cégek a jelenlegi divat- és designipari, valamint élelmiszeripari támogatások mintájára a továbbiakban is számíthatnak iparág és tevékenység szerint célzott felhívásokra. A fejlesztési forrásokat egészíti ki a felnőttképzés új rendszere és a vállalatoknak ehhez kötődően nyújtott támogatások

Összefoglaló a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról

TÁMOGATÁSOK

A gyermek legyen 25 évesnél fiatalabb, a szülők életkora mindegy, az igénylő lehet egyedülálló, elvált is. A lakás legyen legalább fele részben az övüké, és 1 éve lakóhelyként is szolgáljon. Az igénylőnek legyen legalább 1 éves munkaviszonya és ne legyen köztartozása. Részletesebb tájékoztató anyagunkat előfizetőink letölthetik az Online / Segédletek menüből és szabadon felhasználhatják munkatársak, ügyfelek tájékoztatására.

ITM: December 11-ig igényelhető az ágazati bértámogatás

TÁMOGATÁSOK

A juttatást bruttó 483 ezer forintos fizetésig maradéktalanul, a felett pedig a minimálbér összegének másfélszereséig lehet érvényesíteni, akár a részmunkaidőben foglalkoztatottak után is. A munkáltatóknak járulékokat sem kell fizetnie a novemberi munkabérek után, így teljes bérköltségének több mint a felét is megkaphatják kompenzációként, ha nem bocsátják el a munkavállalót, és munkabérét kifizetik.

Már igényelhetik a szálláshely-szolgáltatók az elmaradt foglalásaik utáni 80 százalékos támogatást

TÁMOGATÁSOK

Mostantól visszaigényelhetik a november 11. és december 10. közötti foglalásaikra a bevételkiesésük 80 százalékát a szálláshely-szolgáltatók. Az érintettek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felületén keresztül, elektronikus űrlap kitöltésével kérhetik a támogatást, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) még ebben az évben folyósít

Támogatásra pályázhatnak divat- és dizájnipari kkv-k

TÁMOGATÁSOK

A "Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása" című pályázatra a támogatási kérelmeket 2021. január 5-én 9.00 órától lehet majd benyújtani

Veszélyhelyzeti kedvezmény-összefoglaló a PM-től

TÁMOGATÁSOK

A veszélyhelyzetre specializált bértámogatási program a bruttó bérek 50 százalékát fedezi a vendéglátás és a szabadidő területén, ahol a munkáltatói adóterhek novemberi megfizetése alól is mentesülnek. A szálláshelyeknek megtérítik az előzetes foglalások alapján számított bevételkiesés 80 százalékát. Az eddigi 27 százalékról öt százalékra csökkent a kiszállított ételek áfája. Meghosszabbították a lejáró személyi okmányok érvényességét. Ingyenes internet-hozzáférés a digitális oktatásban résztvevő családoknak

Hétfőtől lehet pályázni az elektromoskerékpár-vásárlás támogatására

TÁMOGATÁSOK

Az első pályázati időszak november 23-án kezdődik és november 27-én ér véget.  Ezt követően havi rendszerességgel lehet majd pályázatokat benyújtani 2021. október 29-ig, vagy a keret kimerüléséig. A pályázati dokumentumok a korábbi kiírásokkal azonos módon, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatók be.

Újabb infók az otthonfelújítási támogatás igénylésérő

TÁMOGATÁSOK

Januártól a kormány a legalább egy gyermeket nevelő családok felújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig visszatéríti. A lehetőséggel a január elseje után indult felújítások esetén lehet élni. A támogatás az anyagköltségre és a munkadíjra is igénybe vehető, utóbbihoz szerződést kell kötni, A számlák benyújtása után a MÁK-nak 30 napja van elbírálni a támogatást, ezt követően 5 napon belül kiutalják a támogatási összeget.

Megjelent a hátrányos helyzetű településeken működő vállalkozásokat támogató pályázat

TÁMOGATÁSOK

A pályázaton kifejezetten a legkisebb méretű vállalkozások, mikro- és kisvállalkozások vehetnek részt. A pályázó vállalkozások 70 százalékos támogatási intenzitású vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek, amelyet elsősorban új eszközök, gépek beszerzésére, valamint ingatlanfejlesztésre, munkabérre, alkalmazottaik képzésére, IT fejlesztésre fordíthatnak.

November végéig lehet pályázni a szőlő szerkezetátalakítási támogatásra

TÁMOGATÁSOK

Az új rendelet alapján a támogatás részleteit tartalmazó egyéni tervben legfeljebb három éves időtartamra lehet a szőlőültetvények megújítását vállalni.

Megnyílt a legkisebb gazdálkodókat segítő vidékfejlesztési pályázat

TÁMOGATÁSOK

Az Agrárminisztérium (AM) a legkisebb mezőgazdasági termelők számára, tevékenységük támogatása és lehetőségeik bővítése érdekében a Vidékfejlesztési programban 15 000 eurónak megfelelő forintnyi, 5 évre nyújtott, egyösszegű átalány támogatást biztosít termelő tevékenységük fejlesztésére.

Új regionális fejlesztési pályázat jelent meg vállalkozások számára

TÁMOGATÁSOK

A ceglédi, a nagykátai, a nagykőrösi és a szobi járás vállalkozásai jelentkezhetnek. A pályázat telephelyek korszerűsítése, bővítése, új eszközök és gépek vásárlása mellett megújuló energiaforrások beszerzését is segíti.  A felhívás részletei a Magyar Államkincstár honlapján olvashatók. A támogatási kérelmeket november 2-tól várják.   

Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása pályázat indul

TÁMOGATÁSOK

A programban elérhető ösztöndíj-támogatás mértéke legfeljebb 12 hónapig havi 100 ezer forint, amelyet a pályázó egyebek mellett a képzés helyszínére utazás finanszírozására is felhasználhat. A pályázatban meghirdetett, ösztöndíjjal támogatott képzésekre az érdeklődők október 21-től jelentkezhetnek a Magyar Államkincstár weboldalán.

Támogatási csalás esettanulmányok - túlárazással

TÁMOGATÁSOK

Kialakítottak egy rendszert, amelyben jelentősen túlárazott ajánlatokat kértek be más cégektől és ezeket felhasználva, pályáztak egy budapesti központi hivatalnál a támogatásokra, amelyeket el is nyertek. A kivitelezést hatvan önkormányzat esetében a benyújtott számlákon szereplő összegnél sokkal kisebb ráfordítással valósították meg.


Vissza az előző oldalra