Hírek
TÁMOGATÁSOK kategória hírei

AM: adategyeztetési kampány indul az ENAR-adatok frissítése érdekében

TÁMOGATÁSOK

Adategyeztetést kezdeményez a napokban a Nébih a szarvasmarhát, juhot és kecskét tartó gazdaságoknál az Egységes nyilvántartási és azonosítási rendszer (ENAR) adatainak áttekintése és javítása érdekében - közölte az Agrárminisztérium (AM)

Támogatás a cégek munkahelyi képzéseinek megvalósításához

TÁMOGATÁSOK

A vállalkozások részére megítélt támogatás feltételesen vissza nem térítendő, ami az új szakaszban kedvezőbb továbbfoglalkoztatási feltételek meghatározott mértékben történő teljesülése esetén válhat vissza nem térítendő támogatássá

GINOP plusz program munkahelyi képzésre

TÁMOGATÁSOK

A munkahelyi képzési program célja, hogy olyan készségeket, kompetenciákat kapjanak a munkavállalók, amelyekkel növelni lehet a gyártás, a termelés hatékonyságát, és erősíti az innovációs folyamatot.

Van még keret az elektromos jármű beszerzési támogatásra

TÁMOGATÁSOK

A tíz fő alatti állományi létszámú vállalkozások legfeljebb egy, a 10-49 fő közöttiek legfeljebb öt, az 50-249 fő közöttiek legfeljebb tíz, míg a nagyobbak legfeljebb 16 járművet szerezhetnek be. Egy cégre így összesen akár 64 millió forint juthat

AM: kedvezőbbé válnak az anyajuh támogatás feltételei

TÁMOGATÁSOK

Idén kedvezőbbé válnak a termeléshez kötött anyajuh támogatásának feltételei Magyarország KAP Stratégiai Tervének első módosításával. A két érdemi változásról már most, az egységes kérelem idei benyújtási időszakát és a kapcsolódó nemzeti jogszabályok megjelentését megelőzően fontos a gazdálkodók tájékoztatása - közölte az Agrárminisztérium (AM)

Indul a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz)

TÁMOGATÁSOK

A GINOP Plusz vállalkozásfejlesztést szolgáló prioritása keretében az NGM a lehető legrövidebb időn belül ki fogja írni a pályázatokat a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Az alapvetően hitelre épülő, valamint a kisebb mértékben vissza nem térítendő támogatások elsősorban a technológiai és szervezeti megújuláshoz nyújtanak majd segítséget, továbbá ahhoz, hogy a vállalkozások meg tudják valósítani a versenyképesség megőrzéséhez szükséges digitalizációs és energiahatékonysági beruházásokat.

Ügyvédeknek is elérhető a közúti elektromos jármű beszerzési támogatás

TÁMOGATÁSOK

Módosult a közúti elektromos jármű beszerzésekkel kapcsolatos támogatási szabályzat, így már ügyvédi irodák, szabadalmi ügyvivők, közjegyző irodák, egyéni ügyvédek és végrehajtók is igényelhetik a vissza nem térítendő támogatást.

EM: hétfőtől kérhetnek támogatást a vállalatok elektromos járművek beszerzéséhez

TÁMOGATÁSOK

A zöldenergia hasznosítását ösztönző program egy jármű beszerzését az akkumulátor kapacitásának függvényében 2,8-4 millió forinttal segítheti, egy vállalkozásra összesen akár 64 millió forint juthat

AM: nő a digitális tartalom súlya az agrárberuházási pályázatoknál

TÁMOGATÁSOK

A Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv alapján 2024-ben meghirdetésre kerülő új, beruházási jellegű pályázati felhívások előkészítése során azon dolgoznak, hogy a projektek értékelése során azok digitális tartalmát és megalapozottságát jóval nagyobb hangsúllyal bírálják el az eddigiekhez képest. Emellett fontos szándék, hogy a pályázatok során minél kevesebb jövőbeni vállalás döntsön egy-egy projekt értékelésekor, sokkal inkább minél több objektív, mérhető, meglévő adatbázisokban rendelkezésre álló dokumentumokkal igazolható eredmény számítson az értékeléskor.

EM: kismértékben módosult a vállalati e-autó beszerzéseket támogató pályázati kiírás

TÁMOGATÁSOK

 A néhány ponton változó kiírás legfontosabb újdonsága, hogy a lehetséges pályázók körét az ügyvédi, szabadalmi ügyvivő, végrehajtó és közjegyzői irodákkal, vízitársulatokkal, valamint egyéb önálló vállalkozókkal bővíti.

Kapacitásbővítő program indul kkv-knak

TÁMOGATÁSOK

A bértámogatás mértéke legfeljebb 10 fős létszámbővítés esetén fél évig alkalmazottanként legfeljebb a havi bruttó 400 ezer forintot, és az ehhez kapcsolódó szociális hozzájárulási adó összegét érheti el. Elvárás továbbá, hogy a felvett többletlétszámot legalább négy hónapig továbbra is foglalkoztassák.

A vállalkozások önálló programban kaphatnak támogatást zöldenergia-tároló telepítéséhez

TÁMOGATÁSOK

A gazdasági társaságok támogatási kérelmeiket a palyazat.gov.hu oldalon elérhető online felületen nyújthatják be 2024. január 15. és február 5. között.

Már lehet jelentkezni a munkahelyi generációváltást elősegítő programra

TÁMOGATÁSOK

Január 10-től  lehet jelentkezni a munkahelyi generációváltást elősegítő programra, ennek keretében bérkiegészítésre pályázhatnak azok a cégek, amelyek biztosítani szeretnék a munkatapasztalatok átadását a nyugdíj előtt álló dolgozók és a pályakezdő fiatalok között

Egy hónap múlva indul a vállalatok elektromosjármű-beszerzéseit támogató pályázat

TÁMOGATÁSOK

A hazai gazdasági társaságok a pénteken közzétett kiírás szerint tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához igényelhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást. A 30 milliárd forintos keretösszegből egy jármű beszerzéséhez az akkumulátor kapacitásának függvényében 2,8-4 millió forint támogatás nyerhető el - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

Újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás

TÁMOGATÁSOK

A szőlősgazdáknak 2024. január 4-től ismét lehetőségük nyílik a támogatási kérelmek benyújtására a szőlő szerkezetátalakítási támogatás keretében; a támogatás intenzitása a szőlőültetvények jellemzőitől függően 50-75 százalék közötti lesz - ismerteti az Agrárminisztérium (AM) közleménye

Januártól emelkedik a Babaváró összege

TÁMOGATÁSOK

Az elmúlt 13 év családpolitikai intézkedései között a Babaváró az egyik legnépszerűbb támogatás, a kölcsönt már több mint 233 ezer család vette igénybe. 2024. január 1-jétől emelkedik a Babaváró összege, a házaspárok 10 millió forint helyett 11 millió forinthoz juthatnak hozzá a konstrukció keretében 

Munkahelyi generációváltást elősegítő program indul januártól

TÁMOGATÁSOK

A vállalkozások munkaerő-utánpótlásának zökkenőmentes lebonyolítása érdekében januártól bérkiegészítésre pályázhatnak azok a cégek, akik biztosítani szeretnék nyugdíj előtt álló dolgozóik pótlását. A program célja, hogy az új generációk a tapasztalt munkavállalóktól tanuljanak, ezzel könnyebbé válik munkába állásuk, és a vállalkozások munkaerőpótlása is gördülékenyebb lesz.

Működik a családtámogatási kalkulátor

TÁMOGATÁSOK

Az érdeklődők alapvető életkörülményeikre vonatkozó jellemzők - például gyermekek száma, életkor, lakhatási körülmények és otthonteremtési célok, rövid- és hosszútávú tervek - alapján személyre szabottan látják a nekik kínált családtámogatásokat, kategorizálva tekinthetnek meg minden családtámogatási lehetőséget.

Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása

TÁMOGATÁSOK

A 75 milliárd forintos keretösszegű program napelem és tároló együttes létesítésében támogatja januártól a bruttó elszámolásba kerülő háztartásokat. A folyamat a kivitelezők előregisztrációjával hétfőn elkezdődött, a lakossági pályázók január közepétől jelentkezhetnek. A regisztrációs kérelem elektronikus úton nyújtható be. A pályázati felhívás szerint a program a családok költségeinek kétharmadát fedezi, legfeljebb 5 millió forint támogatási értékben.

Januártól igényelhető támogatás a vállalati zöldenergia tárolói programban

TÁMOGATÁSOK

A pályázat vissza nem térítendő beruházási támogatással és bevételkompenzációval ösztönzi a cégeket energiatárolók létesítésére és legalább tízéves üzemben tartására.  A támogatási kérelmeket a palyazat.gov.hu oldalon elérhető online felületen lehet benyújtani 2024. január 15. és február 5. között; a beérkező pályázatokat a várható műszaki élettartam alapján három ablakban bírálják el.


Vissza az előző oldalra