Hírek
TÁMOGATÁSOK kategória hírei

Videósorozattal is segíti a NAK a gazdákat az új közös agrárpolitika megismerésében

TÁMOGATÁSOK

A csaknem húsz részes, néhány perces rövidfilmekben a gazdák és az érdeklődők megismerhetik a KAP történetét, finanszírozását, a közvetlen támogatások rendszerét a zöld felépítménnyel, közte az agro-ökológiai programmal, de tájékozódhatnak a fiatal gazdák támogatásáról, a termeléshez kötött támogatásokról, illetve a minden eddiginél nagyobb vidékfejlesztési forrás részleteiről is.

Március végéig igényelhető a 40 ezer forintos bölcsődei támogatás

TÁMOGATÁSOK

A támogatást azok a munkába visszatérő szülők kaphatják, akik 20 hetesnél idősebb kisgyermeküket a munkavégzés idejére nem önkormányzati fenntartású, családi vagy munkahelyi bölcsődében, illetve napközbeni gyermekfelügyeletet biztosító szolgáltatóknál helyezik el.

Jelentősen több állami támogatást kaphatnak a cégek

TÁMOGATÁSOK

A napokban megszületett az Európai Unió (EU) válasza az amerikai beruházásösztönzési törvényekre. A lépés értelmében Magyarországon is jelentősen nagyobb támogatást kaphatnak a beruházó vagy új terméket fejlesztő cégek, a kutatás-fejlesztési projektek és munkavállalók képzésére irányuló kezdeményezések is. A már ismert kedvezményeken felül ráadásul előnyösebb feltételek mellett, akár 350 millió eurós forrást is biztosíthatnak a tagállamok azoknak a társaságoknak, akik a zöld átállást segítő, stratégiailag fontos termékek gyártásába ruháznak be – hívja fel a figyelmet az EY.

Már igényelhetők az idei előadóművészeti támogatások

TÁMOGATÁSOK

Az egyedi igénybejelentő adatlap benyújtási határideje 2023. április 14. A kedvezményezetteknek 2024. augusztus 31. napjáig kell az elnyert támogatásokhoz kapcsolódó szakmai programokat megvalósítani

Milyen feltételekkel számíthatnak a magyar cégek az európai uniós forrásokra?

TÁMOGATÁSOK

Hosszas tárgyalások után született megegyezés a magyar kormány, az Európai Tanács és az Európai Bizottság között a 2021-2027-es fejlesztési források kapcsán. A magyar cégek több mint 16 ezer milliárd forint forrásra számíthatnak ebben a támogatási ciklusban, főként a zöld átállásra, az energiatakarékosságra, valamint a digitalizációra fókuszáló projektekben – derül ki a Königsberg Consulting elemzéséből.

Támogatási csalás esettanulmányok - informatikai vállalkozás

TÁMOGATÁSOK

Közbeiktatott cégekkel szerződéses láncokat alakítottak ki a vádlottak, annak érdekében, hogy elfedjék a tényleges üzleti kapcsolatokat, illetve a projektek megvalósításához szükséges informatikai fejlesztések árát indokolatlanul növeljék, hogy így több támogatást igényelhessenek.

Agrárkamara: közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást

TÁMOGATÁSOK

A kamara falugazdászai az ügyintézés érdekében rövidesen felveszik a kapcsolatot az érintett gazdálkodókkal, hogy az új meghatalmazás rendelkezésre álljon a várhatóan 2023 áprilisában induló egységeskérelem-beadási időszakra.

AM: új szabályokra kell odafigyelnie a gazdálkodóknak a támogatások érdekében

TÁMOGATÁSOK

A helyes mezőgazdasági és környezeti állapotra (HMKÁ) vonatkozó előírások alapján - néhány kivételtől eltekintve, például aki 10 hektár alatti szántóterületen gazdálkodó, vagy akinek a területein legalább 75 százalékban állandó gyep van - minden gazdálkodónak kötelező lesz a szántóterületének bizonyos részét nem termelő területként vagy tájképi elemként fenntartani.

MÁK: március 31-ig igényelhető a bölcsődei támogatás

TÁMOGATÁSOK

Március 31-ig igényelhető a vissza nem térítendő, legfeljebb havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatás a Magyar Államkincstárnál (MÁK) a kisgyermeket nevelő szülők munkába visszatérésének támogatására az ország egész területéről - hívta fel a MÁK a figyelmet 

Elindult a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram

TÁMOGATÁSOK

A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram olcsó forrást biztosít a vállalkozások számára. Szemben a jelenleg elérhető 20 százalékos kamatokkal a program hiteltermékei a futamidő végéig fix kamat mellett lesznek elérhetők, forint hitel esetén jellemzően legfeljebb 6 százalékos, euró hitel esetében jellemzően legfeljebb 3,5 százalékos szinten.

Agrárgazdasági változások

TÁMOGATÁSOK

Egy rendeletbe került a területalapú támogatás az újraelosztó, kisgazdaságokat érintő támogatással. Ugyanez a rendelet határozza meg az átmeneti nemzeti támogatásoknak az alapelveit is. Utóbbi egy uniós támogatási forma, de nemzeti költségvetési forrást rendelnek hozzá. Hangsúlyozta, a legnagyobb újdonság az, hogy ez a jogszabály tartalmazza az aktuális jogosultság-kiosztásokat. A gazdák értesítés kapnak arról, hogy pontosan mi jár nekik. További újdonság a fiatal gazda fogalmának változása.

AM: akár 3,5 millió forintra is pályázhatnak a kis hentesüzletek

TÁMOGATÁSOK

A mikrovállalkozásként működő hentesboltok támogatásával sikerülhet megőrizni és minőségileg magasabb színvonalon hozzáférhetőbbé tenni ezeket az üzleteket - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára hétfőn a tárca közleménye szerint.

Újraindúlt A Vállalkozások munkaerő támogatása program és a munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatás

TÁMOGATÁSOK

A Vállalkozások munkaerő támogatása program legfeljebb hat hónapon keresztül támogatja azon munkát keresők elhelyezkedését, akik 25 év alatti vagy legalább 1 hónapja nyilvántartott 25 év feletti álláskeresők. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bérköltség 50 százaléka, de teljes munkaidős foglakoztatás esetén legfeljebb 250 ezer forint havonta. A foglalkoztatás szempontjából hátrányos helyzetűek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatását a feltételeknek megfelelő nyilvántartott álláskeresők után igényelhetik a vállalkozások

AM: újra pályázható az őshonos haszonállatok megőrzését szolgáló támogatási konstrukció

TÁMOGATÁSOK

A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése elnevezésű felhívásra 2023. január 2. és január 31. között ismét pályázhatnak a gazdálkodók - közölte az Agrárminisztérium (AM)

Támogatási csalás esettanulmányok - halastóval

TÁMOGATÁSOK

Eltitkolták a támogatást elbíráló és folyósító állami szerv elől, hogy - alvállalkozói szerződés, gép bérbeadása és munkaerőkölcsönzés útján - valójában a saját cég fogja a munkákat elvégezni, amely a pályázatból kizáró oknak számított. A vádlott 2011-ben hasonló módszerrel egy újabb pályázatot nyújtott be, és a két igénylés alapján - utófinanszírozás keretében, több ütemben - 2010 és 2014 között több mint 373 millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek

A turisztikai szolgáltatók számára is elérhető a Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási program

TÁMOGATÁSOK

Az érintett turisztikai mikro-, kis- és középvállalkozások 2023. január-március számlával igazolható földgáz, villamosenergia, illetve távhő havi átlagáruk előző évi, azonos időszakához mért növekményének fedezésére igényelhetnek, maximum 50 százalék mértékű vissza nem térítendő közvetlen támogatást

Tájékoztató a szarvasmarha-, juh- és kecsketartók feladatairól a jövő évi egységes támogatási kérelem beadásához

TÁMOGATÁSOK

A szarvasmarha-, juh-, és kecsketartók számára biztosított uniós közvetlen és vidékfejlesztési támogatások 2023. évi igénylésével kapcsolatos információkat tett közzé az Agrárminisztérium

Közvetlenül is juthatunk uniós támogatásokhoz – mutatjuk hogyan

TÁMOGATÁSOK

Mire is gondolunk, amikor közvetlen irányítású uniós programokról beszélünk? Miben különlegesek ezek a támogatási formák? Milyen pályázati területeket fednek le? Hogyan lehet elősegíteni a sikeres és minél intenzívebb hazai felhasználást? A Königsberg Consulting szakértőjének segítségével most összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

NAV: az otthonfelújítási támogatás igényléséhez időben kell igényelni a nullás igazolást

TÁMOGATÁSOK

Figyelni kell arra, hogy az igazolás jogcímeként az otthonfelújítási támogatás igénylését tüntessék fel, felhasználó szervként pedig a Magyar Államkincstár szerepeljen. Ha a kérelmező egyéni vállalkozó, őstermelő vagy adószámos magánszemély, akkor a megjegyzés rovatban fel kell tüntetni az adóazonosító jelet

Pályázat baromfitartóknak

TÁMOGATÁSOK

A gazdálkodók 2022. november 15. és 2022. december 15. között pályázhatnak az új "Baromfi állatjóléti támogatás" elnevezésű felhívásra. A 2022. október 12-én, 15 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett - VP3-14.1.4-22 kódszámú - Baromfi állatjóléti támogatás keretében vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek azon baromfitartók, akik az állatok jólétét szolgáló, hatályos előírásokon túlmutató - a felhívásban meghatározott - kötelezettségeket vállalják.


Vissza az előző oldalra