Hírek
TÁMOGATÁSOK kategória hírei

Új regionális fejlesztési pályázat jelent meg vállalkozások számára

TÁMOGATÁSOK

A ceglédi, a nagykátai, a nagykőrösi és a szobi járás vállalkozásai jelentkezhetnek. A pályázat telephelyek korszerűsítése, bővítése, új eszközök és gépek vásárlása mellett megújuló energiaforrások beszerzését is segíti.  A felhívás részletei a Magyar Államkincstár honlapján olvashatók. A támogatási kérelmeket november 2-tól várják.   

Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása pályázat indul

TÁMOGATÁSOK

A programban elérhető ösztöndíj-támogatás mértéke legfeljebb 12 hónapig havi 100 ezer forint, amelyet a pályázó egyebek mellett a képzés helyszínére utazás finanszírozására is felhasználhat. A pályázatban meghirdetett, ösztöndíjjal támogatott képzésekre az érdeklődők október 21-től jelentkezhetnek a Magyar Államkincstár weboldalán.

Támogatási csalás esettanulmányok - túlárazással

TÁMOGATÁSOK

Kialakítottak egy rendszert, amelyben jelentősen túlárazott ajánlatokat kértek be más cégektől és ezeket felhasználva, pályáztak egy budapesti központi hivatalnál a támogatásokra, amelyeket el is nyertek. A kivitelezést hatvan önkormányzat esetében a benyújtott számlákon szereplő összegnél sokkal kisebb ráfordítással valósították meg.

Otthonfelújítási támogatás legalább egy gyermekes családoknak 3 millió forintig január 1-től

TÁMOGATÁSOK

Ha valaki 2021. január 1-je után felújításba kezd és gyűjti a számlákat, az állam visszautalja neki a költségeinek felét, legfeljebb hárommillió forintot. Ez vonatkozik az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre is. Bármilyen felújítás támogatható, legyen szó energetikai korszerűsítésről vagy a fürdőszoba, a konyha, vagy az önálló otthon felújításáról.

Vállalkozások munkaerő támogatása program indult

TÁMOGATÁSOK

A támogatás mértéke az álláskereső teljes munkaidőben történő foglalkoztatása esetében havonta a bérköltség (bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó) 50 százaléka, de legfeljebb 100 ezer forint. A program keretében a munkáltatónak az álláskeresőt legalább 5 hónapig foglalkoztatnia kell. 2020. október 15-től lehet jelentkezni elektronikus ügyintézés keretében

Megjelent a mezőgazdasági kisüzemek támogatására kiírt pályázati felhívás

TÁMOGATÁSOK

Támogatási kérelmet őstermelők, mikrovállalkozásnak és mezőgazdasági termelőnek minősülő egyéni vállalkozók vagy szociális szövetkezetek nyújthatnak be. A támogatási kérelmek benyújtására 2020. november 6-tól szakaszosan, előreláthatólag 2021. december 17-ig vagy a rendelkezésre álló 2,5 milliárd forintos forrás kimerüléséig van lehetőség.

Itt a GINAPP, a PM mobiltelefonos alkalmazása, amellyel aktuális pályázatokról tájékoztatnak

TÁMOGATÁSOK

Az alkalmazás segítségével a vállalkozások minden Ginop kiírásról részletesen informálódhatnak, a pályázatok megjelenéséről azonnali értesítést kaphatnak.

Benyújthatók a Pest megyei panziópályázatok

TÁMOGATÁSOK

E célzott pénzügyi támogatási program keretében 60 és 300 millió forint közötti vissza nem térítendő összeg igényelhető

Augusztus 31-től újra igényelhető az élelmiszer-feldolgozók és dísznövénytermesztők átmeneti támogatása

TÁMOGATÁSOK

Azok jogosultak támogatási kérelmet benyújtani, akik az első támogatási körben ezt nem tudták megtenni. A támogatások feltételei változatlanok, azaz az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások 125 ezer forintot, a dísznövény-termesztők pedig 500 ezer forintot igényelhetnek a foglalkoztatottak után.

Jövő hétfőig lehet jelentkezni a bértámogatási konstrukciókra

TÁMOGATÁSOK

A munkahelyek megerősítésére és új munkahelyek teremtésére helyezik a hangsúlyt, a bértámogatási programok meghosszabbítását nem tervezik

Augusztus végéig még igényelhető a munkahelyvédelmi és k+f+i bértámogatás

TÁMOGATÁSOK

A munkahelyvédelmi bértámogatási programban 14 ezer vállalkozás nyújtott be eddig kérelmet 203 ezer munkavállalóra. A pályázaton eddig 192 ezer munkavállaló esetében született támogató döntés, a feldolgozás folyamatosan zajlik. A bértámogatást 2020. augusztus 31-ig lehet igényelni.

Utalják a Kisfaludy2030 támogatásait

TÁMOGATÁSOK

A május 25-én meghirdetett Kisfaludy2030 szobánként 1 millió forintos fejlesztési támogatást biztosít a legfeljebb 8 szobás szálláshelyek tulajdonosainak. A fejlesztéseket 2020 végéig kell befejezniük.

Támogatás a zöld gazdaság kapacitásaink fejlesztésére

TÁMOGATÁSOK

A nyertes vállalkozások a 20 és 400 millió forint között elnyerhető támogatást egyebek mellett új eszközök beszerzésére, technológiai rendszerek kialakítására, infrastrukturális és ingatlan beruházásra fordíthatják. A pályázatok 2020. augusztus 31-től nyújthatók be

ITM: Uniós forrásokra pályázhatnak tapasztalt mentorok támogatásával a hazai kkv-k

TÁMOGATÁSOK

Az EU Horizont 2020 keretprogramja keretében EIC Accelerator néven fut az az uniós pályázat, amelyen az innovatív kkv-k akár 2,5 millió eurós támogatást nyerhetnek, hogy a prototípus-fázisig eljutott fejlesztésekből a nemzetközi piacon is értékesíthető, versenyképes terméket vagy szolgáltatást hozzanak létre.

Inkubátorpályázat indul a magyar startup ökoszisztéma továbbfejlesztésére

TÁMOGATÁSOK

Inkubátoronként legfeljebb 300 millió forintra lehet pályázni mától a Startup Factory keretében. A kiírás célja az, hogy az egyedi ötletekre építő magyar cégek megfelelő támogatást kapjanak erősödésükhöz, fejlődésükhöz

Új panziók létesítésére lehet pályázni Pest megye területén

TÁMOGATÁSOK

A pályázati dokumentációja  elérhető az Államkincstár oldán, a támogatási kérelmeket 2020. szeptember 15. reggel 8 órától nyújthatják be majd a pályázók.

Támogatásra pályázhatnak vidéki idegenvezetők

TÁMOGATÁSOK

A felhívásra jelentkezhet minden vidéki, idegenvezető igazolvánnyal rendelkező természetes személy, egyéni vállalkozó és idegenvezetésre jogosult jogi személyiséggel rendelkező szervezet, amely tavaly ilyen tevékenységet folytatott Magyarországon, és jelenleg is fenntartja azt. Augusztus 7-ig lehet jelentkezni

Támogatás diákok foglalkoztatásához - Indul a nyári Diákmunka program

TÁMOGATÁSOK

A diákoknak a területileg illetékes járási, vagy fővárosi kerületi hivatal foglalkoztatási osztályán kell kérniük a nyilvántartásba vételüket, ezt akár már most is megtehetik. A munkáltatók a program hivatalos meghirdetésétől nyújthatják be munkaerő-igényüket.

Megjelentek az agrár- és élelmiszeripari vállalkozások átmeneti támogatásáról szóló miniszteri rendeletek

TÁMOGATÁSOK

Elsőként június 29. és július 12. között a baromfi- és a sertéságazat szereplői igényelhetnek, aztán a kertészek és a halgazdálkodási tevékenységet végző vállalkozások is. A második körben, július 13. és július 27. között nyújthatják be igényeiket a méhészek, valamint az anyajuh és az anyatehén tartók,, a tejhasznú szarvasmarha tenyésztők, és a zöldségtermesztők. A bortermelők a harmadik szakaszban, július 28. és augusztus 10. között adhatják be átmeneti támogatási kérelmeiket és a lótenyésztők is.

Június 19-ig szankciómentesen javíthatók az egységes kérelmek előzetes ellenőrzése során feltárt hibák

TÁMOGATÁSOK

A MÁK idén is ellenőrizte előzetesen a benyújtott egységes kérelmeket, és az ügyfélkapun keresztül értesítette a gazdálkodókat, meghatalmazottjaikat vagy a kamarai falugazdászokat, ha a kérelemben hibát, hiányosságot találtak. Szankciómentesen csak az értesítésben foglalt hibák módosíthatók.


Vissza az előző oldalra