Hírek
TÁMOGATÁSOK kategória hírei

Utalják a Kisfaludy2030 támogatásait

TÁMOGATÁSOK

A május 25-én meghirdetett Kisfaludy2030 szobánként 1 millió forintos fejlesztési támogatást biztosít a legfeljebb 8 szobás szálláshelyek tulajdonosainak. A fejlesztéseket 2020 végéig kell befejezniük.

Támogatás a zöld gazdaság kapacitásaink fejlesztésére

TÁMOGATÁSOK

A nyertes vállalkozások a 20 és 400 millió forint között elnyerhető támogatást egyebek mellett új eszközök beszerzésére, technológiai rendszerek kialakítására, infrastrukturális és ingatlan beruházásra fordíthatják. A pályázatok 2020. augusztus 31-től nyújthatók be

ITM: Uniós forrásokra pályázhatnak tapasztalt mentorok támogatásával a hazai kkv-k

TÁMOGATÁSOK

Az EU Horizont 2020 keretprogramja keretében EIC Accelerator néven fut az az uniós pályázat, amelyen az innovatív kkv-k akár 2,5 millió eurós támogatást nyerhetnek, hogy a prototípus-fázisig eljutott fejlesztésekből a nemzetközi piacon is értékesíthető, versenyképes terméket vagy szolgáltatást hozzanak létre.

Inkubátorpályázat indul a magyar startup ökoszisztéma továbbfejlesztésére

TÁMOGATÁSOK

Inkubátoronként legfeljebb 300 millió forintra lehet pályázni mától a Startup Factory keretében. A kiírás célja az, hogy az egyedi ötletekre építő magyar cégek megfelelő támogatást kapjanak erősödésükhöz, fejlődésükhöz

Új panziók létesítésére lehet pályázni Pest megye területén

TÁMOGATÁSOK

A pályázati dokumentációja  elérhető az Államkincstár oldán, a támogatási kérelmeket 2020. szeptember 15. reggel 8 órától nyújthatják be majd a pályázók.

Támogatásra pályázhatnak vidéki idegenvezetők

TÁMOGATÁSOK

A felhívásra jelentkezhet minden vidéki, idegenvezető igazolvánnyal rendelkező természetes személy, egyéni vállalkozó és idegenvezetésre jogosult jogi személyiséggel rendelkező szervezet, amely tavaly ilyen tevékenységet folytatott Magyarországon, és jelenleg is fenntartja azt. Augusztus 7-ig lehet jelentkezni

Támogatás diákok foglalkoztatásához - Indul a nyári Diákmunka program

TÁMOGATÁSOK

A diákoknak a területileg illetékes járási, vagy fővárosi kerületi hivatal foglalkoztatási osztályán kell kérniük a nyilvántartásba vételüket, ezt akár már most is megtehetik. A munkáltatók a program hivatalos meghirdetésétől nyújthatják be munkaerő-igényüket.

Megjelentek az agrár- és élelmiszeripari vállalkozások átmeneti támogatásáról szóló miniszteri rendeletek

TÁMOGATÁSOK

Elsőként június 29. és július 12. között a baromfi- és a sertéságazat szereplői igényelhetnek, aztán a kertészek és a halgazdálkodási tevékenységet végző vállalkozások is. A második körben, július 13. és július 27. között nyújthatják be igényeiket a méhészek, valamint az anyajuh és az anyatehén tartók,, a tejhasznú szarvasmarha tenyésztők, és a zöldségtermesztők. A bortermelők a harmadik szakaszban, július 28. és augusztus 10. között adhatják be átmeneti támogatási kérelmeiket és a lótenyésztők is.

Június 19-ig szankciómentesen javíthatók az egységes kérelmek előzetes ellenőrzése során feltárt hibák

TÁMOGATÁSOK

A MÁK idén is ellenőrizte előzetesen a benyújtott egységes kérelmeket, és az ügyfélkapun keresztül értesítette a gazdálkodókat, meghatalmazottjaikat vagy a kamarai falugazdászokat, ha a kérelemben hibát, hiányosságot találtak. Szankciómentesen csak az értesítésben foglalt hibák módosíthatók.

"Szállodák fejlesztése Pest megye területén" - pályázat indul

TÁMOGATÁSOK

A program keretében 60 és 300 millió forint közötti támogatások igényelhetők, amelyek a szálláshelyi szolgáltatások színvonalának emelésére, infrastrukturális fejlesztésekre használhatók fel, de fejleszthető a szálláshelyek üzemeltetése és hatékonysága is. A támogatási kérelmeket 2020. augusztus 25-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók

Fejlesztési forrásokra pályázhatnak falusi civil szervezetek

TÁMOGATÁSOK

Megjelentek a falusi civil szervezetek számára a Magyar falu program keretében kiírt - ötmilliárd forint keretösszegű - pályázati lehetőségek. A kiírás már elérhető a kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő honlapján. A pályázatokat július 1-jétől lehet benyújtani augusztus 7-éig.

ITM: Már lehet pályázni az új kkv-konstrukcióra

TÁMOGATÁSOK

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében meghirdetett kiírásra az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. A vállalkozások munkavállalónként 1-9 fő között 1,5 millió forintot, 10-49 fő között 1 millió forintot, míg 50-249 fő között 500 ezer forint kaphatnak. Cserében vállalniuk kell, hogy megtartják munkavállalóik 90 százalékát.

Támogatás vidéki Kkv-knak digitális- és technológiafejlesztésre, kapacitásbővítésre

TÁMOGATÁSOK

A cégek az elnyert támogatást egyebek közt eszközbeszerzésre, vállalatirányítási rendszerek megvásárlására és üzembe helyezésére, az adminisztratív vagy gyártási folyamatok automatizálására is fordíthatják.

AM: június végétől három ütemben igényelhető a mezőgazdasági többlettámogatás

TÁMOGATÁSOK

Az igénylést elektronikusan kell benyújtani, a forrásokat pedig augusztus végétől kapják meg az érintettek. A támogatást a vállalkozók oda fordíthatják, ahol a legnagyobb szükségük van rá

Bővülő nagyvállalati beruházási támogatások

TÁMOGATÁSOK

Már a 150 főt elérő középvállalkozások is élhetnek a támogatással. Bővül a fejleszthető tevékenységek köre, a cégek már logisztikai, raktározási beruházásokra is igényelhetnek forrást, emellett a garanciaigényre és a kezességvállalásra vonatkozó szabályok is enyhülnek.

Munkahelyteremtő bértámogatási program indul

TÁMOGATÁSOK

Ehhez dolgozókat kell felvenni. A támogatott 6 hónap alatt legfeljebb havi 200 ezer forintot térítenek meg a munkáltatónak, így minden álláskereső elhelyezkedését és munkahelyének megőrzését havi nettó 112 ezer forint bértámogatással segíti a program. A kérelmeket a munkaadók május 18-tól nyújthatják be a területileg illetékes járási, vagy Budapesten a kerületi hivatalok foglalkoztatási osztályaira.

Pályázat mikro-, kis- és középvállalkozásoknak technológiai fejlesztésekre

TÁMOGATÁSOK

A támogatásból új eszközök, gépek szerezhetők be, továbbá új technológiai rendszerek és kapacitások alakíthatók ki. Támogatható automatizált termelési rendszerek, gyártási technológiák és információs technológiák fejlesztése, gyártási licenc, gyártási know-how beszerzése, ingatlannal kapcsolatos infrastrukturális és ingatlan beruházás, műszaki-, termék- és szolgáltatásfejlesztés, továbbá a fejlesztéshez kapcsolódó képzés és tanácsadás.Indul május 29-én

ITM: megtízszereződött a bértámogatás igénylése

TÁMOGATÁSOK

Május 7-ig 3953 munkáltató igényelte közel 54 ezer dolgozó részére a kormányzati bértámogatást. A kutatás-fejlesztési és innovációs bértámogatásra is lehet jelentkezni, amelyre 376 kérelem érkezett be, és ezzel közel 5900 kutató és mérnök munkahelyének megtartását tudják biztosítani. Eddig 163 064 ember kért munkanélküli segélyt vagy jövedelempótló támogatást, mert nincs munkája.

Bértámogatás-igénylési helyzetkép - május 5-i állapot

TÁMOGATÁSOK

Eddig már mintegy 31 ezer munkavállalónak segítettek, és majdnem 2000 cég pályázott a kormány gazdaságvédelmi akciótervében elindított bértámogatásra - mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Újabb pályázati lehetőség a gazdák termelői csoportjai részére

TÁMOGATÁSOK

A felhívás kedvezményezettjei a vissza nem térítendő támogatást az elismerést követő 5 éven keresztül vehetik igénybe, a termékeik értékesítése alapján számított átalányösszeg formájában. A támogatás maximum összege termelői csoportonként évente 100 000 eurónak megfelelő forintösszeg.


Vissza az előző oldalra