IFRS Kis- és Középvállalkozások számára (IFRS for SMEs) Készletek számviteli kezelése, értékelés és közzététel

A cikk a 2023 / 03 lapszám 26. oldalán olvasható.

Szerző: Szegediné Dr. Lengyel Piroska

Címkék: IFRS, készletek


A cikk a Készletek értékelését mutatja be az „IFRS kis-és középvállalkozások számára” 13. szakaszának előírásai alapján. A szakasz célja a készletek számviteli kezelésének, valamint a közzétételi követelményeinek az előírása. Útmutatást ad a készletek bekerülési értékének meghatározásához és későbbi, ráfordításként való elszámolásához, beleértve a nettó realizálható értékre történő bármely leírást, valamint a bekerülési értéknek a készletekhez történő hozzárendelésére használt bekerülési érték formulákról (költségformulákról) is. A cikk példákon keresztül tárgyalja a különböző értékelési eljárásokat.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra