Ingatlanok építése

A cikk a 2023 / 07-08 lapszám 16. oldalán olvasható.

Szerző: Vira Sándor

Címkék: lakás áfa, ingatlan áfa


Írásunk az ingatlanok építésének általános áfa jogi következményeivel foglalkozik. Az új ingatlanok építése esetén rendre a fordított adózás szabályait kell alkalmazni, ha a vevő személyében alkalmas a fordított adózásra. Ha az ingatlan létrehozásához vagy a régi ingatlan átalakításához építési engedély szükséges, vagy bármilyen más hatósági engedély vagy hatósági bejelentés szükséges és a vevő áfa kódja 2 vagy annál nagyobb értékű szám, biztosak lehetünk a fordított adózás alkalmazásában.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra