Utalványok Áfa tv. szerinti kezelése

A cikk a 2023 / 10 lapszám 8. oldalán olvasható.

Szerző: Vira Sándor

Címkék: utalványok elszámolása, utalvány


Az utalvány egy igen gyakran alkalmazott vevőcsalogató módszer, amely kiválóan alkalmas ajándéknak a fantáziaszegény, vagy mondjuk inkább úgy, hogy a praktikus szemléletű ajándékozó számára. Az utalványok értékesítése korábban nem járt adókötelezettséggel az áfa rendszerében, azonban 2019. szeptember 1-től az utalvány értékesítése adótárgynak minősül bizonyos peremfeltételek tejesülése esetén.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra