A 2024-től alkalmazandó globális minimumadó szabályozás: nemzetközi kitekintés és hazai vonatkozások

A cikk a 2024 / 02 lapszám 15. oldalán olvasható.

Szerző: Varga Erzsébet

Címkék: globális minimumadó


A Magyar Közlöny 2023. november 30-.i számában kihirdetésre került a globális minimum-adószintet biztosító kiegészítő adókról és ezzel összefüggésben egyes adótörvények módosításáról szóló 2023. évi LXXXIV. törvény, amely a kapcsolódó uniós irányelvet ülteti át a hazai gyakorlatba. A globális minimumadó szabályozás a 750 millió eurós bevételi küszöbhatárral rendelkező vállalatcsoportokat célozza, és azt kívánja elérni, hogy az érintett vállalatcsoportok legalább 15%-os adóterhet fizessenek meg ténylegesen minden olyan országban, ahol tevékenységet végeznek. A szabályok Magyarországon 2024-től kerülnek alkalmazásra.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra