2025-ben jön az energetikai elektronikus számlázási kötelezettség

A cikk a 2024 / 04 lapszám 10. oldalán olvasható.

Szerző: Czöndör Szabolcs

Címkék: e-számla, archiválás


Az elektronikus számlázás általános kötelezővé tételét eddig a Bizottságnak az áfaszabályokat számos tekintetben megújító ViDA csomagjától vártuk. Bár ez a várakozás továbbra is megmaradt, azonban egy hazai jogszabály minden vállalkozás számára jelentős digitális átállási kötelezettséget ír elő. 2025. január 1-jétől kezdve a villamosenergia- és földgáz-számlákat kizárólag elektronikus formában bocsáthatják ki a szolgáltatók nem lakossági ügyfeleik részére. Ezen számlákat a vállalkozásoknak elektronikusan szükséges befogadniuk és tárolniuk, beleegyező nyilatkozatra sem lesz szükség.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra