A harmadik országbeli állampolgárok hazai foglalkoztatásáról II.

A cikk a 2024 / 04 lapszám 59. oldalán olvasható.

Szerző: Szladovnyik Krisztina - Horváth István

Címkék: EU Kártya, vendégmunkások, külföldiek magyarországi munkavállalása, EU Kék kártya, Magyar Kártya


Írásunk második része már nem csak a törvényszövegre fókuszál, „kerekebbé” téve a szabályozás bemutatását, kitérünk a 2024.II.26-án kihirdetett végrehajtási rendelet rendelkezéseire is. Folytatva a vendégmunkásokról szóló szabályok áttekintését, ismertetjük a tartózkodási engedély jogalapjának elvesztésére irányadó rendelkezéseket és a regisztrációs és foglalkoztatási díj fizetésének kondícióit. Ezt követően a magas kompetenciával rendelkező harmadik országbeli polgárok magyarországi tartózkodásával foglalkozunk, bemutatva, hogy juthatnak az ehhez szükséges Magyar vagy EU Kék Kártyához.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra