Tudnivalók a betegszabadságról

A cikk a 2024 / 05 lapszám 62. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Bogdán Zsuzsanna

Címkék: betegszabadság


Az adott évben az alkalmazottak esetében, ha a munkavállaló megbetegszik, akkor az általánosan használt kifejezéssel ellentétben nem táppénzt, hanem ún. betegszabadságot vehet igénybe az keresőképtelensége első 15 munkanapjára. Természetesen, ha a munkavállalókat megkérdezzük, hogy a keresőképtelensége idejére miben részesültek, csak azt tudják, hogy az első 15 napra magasabb összeg jár, de azzal kevesen vannak tisztában, hogy ekkor a munkáltató által fizetett betegszabadságról van szó. Cikkünkben azt járjuk körbe, hogy milyen szabályok vonatkoznak a betegszabadságra.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra