Transzferár feladatok 2024 – Felkészülés a NAV ellenőrzésre

A cikk a 2024 / 06 lapszám 18. oldalán olvasható.

Szerző: Berényi Mariann

Címkék: transzferár, transzferár-nyilvántartás


A 2023-as transzferár nyilvántartások elkészülte után a június már a tapasztalatok leszűréséről szól, valamint arról, hogy miképp kell felkészülni a NAV ellenőrzésére, a transzferár dokumentációk átadására. A felkészüléshez elengedhetetlen figyelemmel lenni az elmúlt évben bevezetett adatszolgáltatási kötelezettség tapasztalataira, amelyet idén májusban már másodízben kellett az arra kötelezett vállalkozásoknak beadni az Adóhatóság részére. Fontos továbbá kitekinteni az OECD folyamatosan fejlesztés alatt álló iránymutatásaira. A transzferárazás a nemzetközi és hazai adózás egyik nagy fókuszterületévé vált, egyre nagyobb szakmai látókörre van szükség mind adózói, mind adóhatósági oldalról a megalapozott, magas színvonalú transzferár dokumentáció elkészítéséhez, az ellenőrzéseken való megfeleléshez. Fontos tehát felkészülni a 2023-as, vagy korábbi évekkel kapcsolatos transzferár ellenőrzésre, de nem lehet elég korán nekikezdeni a 2024-es dokumentáció előkészítéséhez minden arra kötelezett vállalkozásnak.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra