Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

" Egyetemi oktatás"


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2019-12-04 13:30:36

Kedves Attila, kérném segítségét. Egy Kft. egyik egyetemmel kötött egy együttműködési megállapodást, hogy az egyetemi tanórákat ( forgatókönyv, drámaírás) a Kft tartja meg, beszámlázó tanárai által ( akiknek a szakképesítését az egyetemnek be kellett küldeni) . A tandíjat az egyetemhez fizetik be a hallgatók, s majd ott kapnak diplomát, a Kft -nek ilyen képzési bevétele nincs. A beszámlázó tanár a hatályos ÁFA tv. 85 § 1 j pontja alapján adhat le a Kft-nek egyetemi oktatásról TAM számlát.? ( " felsőoktatás keretében, mint írja a törvény) Vagyis nekem az a problémám, hogy létezhet , olyan delegált egyetemi tanóra , amit nem maga az egyetem tart, hanem egy Kft, s oda beszámlázó tanárok egyetemi oktatásról állítanak ki számlát? Köszönöm, Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-04 15:57:14

Kedves Gabi,
Én nem látom akadályát az említett törvényhely (85.§ (1)j)) alkalmazandóságának.
papattila

Szakértői hozzászólás

19980531 2019-12-04 16:28:48

Kedves Attila, köszönöm, Gabi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra