Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

06084 bevallás - tb ellátás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kisgulyi 2007-01-11 22:55:43

A 06084 összesítõ adatszolgáltatást hamarosan teljesíteni kell.

A társadalombiztosítási ellátások / táppénz, tgyás, gyed, és az ide sorolt gyes/ munkaviszonyból származó bérjövedelemnek számított az elõzõ években, arról az OEP adatot szolgáltatott a munkáltatónak,amit adatszolgáltatásában saját kifizetésként kellett kezelni.

2006. évben, mivel úgy volt, megszûnik a munkáltatói adómegállapítás az OEP a munkáltatót nem tájékoztatta a kifizetett ellátásokról , csak a munkavállalót értesítette,melyet önadózás keretében majd bevall.

A decemberi törvénymódosítás kapcsán, mely szerint lehetõség van ismét a munkáltatói adómegállapításra, miként kell kezelni a társadalombiztositási ellátásokat és a gyest, nem kifizetõhelyek esetén, hiszen semmi - OEP által közölt adat - nem áll a rendelkezésünkre.

Az Önadózó lap 2007/1. szám Aktuális téma 17.oldalán leirtak alapján,értelmezésem szerint ismét saját kifizetésként kell kezelni, de hogyan szerezzük be a közlendõ adatokat , különösképpen abban az esetben ha a munkavállaló munkaviszonya már nem áll fenn.
Szives választ várok. Üdv: Gulyás Józsefné

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra