Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

06084-es bevallás, igazolás kiadása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

s.kata 2007-01-16 17:16:26

1. Bt-beltagjának, aki 36 órát meghaladó munkaviszonnyla rendelkezik a Bt-bõl személyes közremûködés címén pénzt nem vesz fel. Gépkocsi költségtérítés címén viszont minden hónapban a megtett kilométer x alapnorma x APEH üzemanyagárral + a megtett km x 9 Ft-tal kiszámolt összeget vesz fel.
Év végén kifizetõi igazolást kell-e kiadni, hogy azt az SZJA bevallásában feltüntesse? MEgállapított adóelõleg alapja 0 lesz.

2. Ha megbízásos jogviszonnyal foglalkoztatott kap útnyilvántartás alapján gépkocsi költségtérítést(megtett kmx alapnormaxAPEH üzemanyagár, valamint a megtett km X 9 ft-ot), akkor év végén kell neki errõl összesített igazolást kiadni, illetve fel kell tüntetni a 06084-es bevallás 70. sorában? Ha fel tüntetem, akkor a 06084-03-as lap 70. sorának "b" oszlopába a kifizetett bruttó összeget írom? A "c" oszlopba ugyanez az összeg kerül, mert a törvényben megengedett és a fent leírt módon kiszámolt költségtérítés alapján törént számára kifizetés, így a "d" oszlopba kerül.
Jól gondolom?
Válaszukat elõre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra