Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

1 személyes KFT tagja és ügyveztője


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

manopen 2020-02-25 07:42:31

Tisztelt Szakértő!

Alakult egy egyszemélyes KFT. A tag csak tag, munkát nem végez, jövedelmet nem kap. Ez esetben ugye nem kell vizsgálni, hogy nyugdíjas-e van-e 36 órás munkaviszonya stb?? Bejenlentési és havi 08-as bevallási kötelezettség sincs utána.
A cég ügyvezetését egy főállásban KATÁS egyéni vállalkozólátja el, ingyenesen. Az ő esetében szükséges megbízási szerződést kötni vele az ügyvezetői feladatok ellátására és bele kell írni, hogy ingyenesen látja el?? Bármiféle bejelnetési, 08-as bevallás kötelezettség van utána??? Köszönettel: Pályáné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-25 19:10:54

Kedves Pályáné,
- Valóban nincs sem bejelentési, sem bevallási kötelezettség a taggal kapcsolatban (nincs se személyes közreműködése, se nem ügyvezet).
- Az ügyvezetésre indokolt írásos megbízási szerződést kötni, melyben rögzítik -többek között- az ingyenes ügyellátást. Az ügyvezetést természetesen nem a vállalkozói tevékenysége körében fogja végezni. Utána sem keletkezik sem bejelentési, sem bevallási kötelezettség.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra