Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

ÁFA alanyi mentesség


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kavics69 2021-11-26 10:09:19

Üdvözlöm!
2021.01.01-től egy magánszemély ingatlanját bérbeadta 150eFt/hó összegben. 2021.03.01-től KATA-s egyéni vállalkozó lett, ekkor bejelentette a NAV felé az ingatlan bérbeadást, mint nem EV. Egyéni vállalkozóként év végéig kb. 9MFt árbevétel várható, a bérbeadásból származó bevétele 150e x 12=1.800eFt. A kérdésem az ÁFA alanyi ment a következő: A tárgyévben összeadódnak a bevételek, a KATA törtidőszak, azonban a bérbeadás teljes év, ebben az esetben 2021.évre vonatkozóan helyesen értelmezzük, hogy nem lépte át az alanyi mentesség határát? KATA jövedelem a törtidőszak keretén belül van, a bérbeadással együtt pedig 12MFt a határ? Remélem érthetően sikerült a kérdést leírnom.
Köszönöm előre is a válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-11-27 12:39:06

Tökéletesen érthető a megfogalmazása. A kérdés az, hogy amíg nem volt adószáma (azaz az adóazonosító jelével adott [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra