Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Áfa bevallás Mlap


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

level07 2020-10-16 12:37:01

T. Önadózó! Áfa bevallás M lapja kitöltéséhez kérek segítséget: Előleget fizetett tgk.vásárláshoz a kft (n.éves bevalló) 09. havi mind az előleg, mind a végszámla. Helyesen lesz-e kitöltve az M lap, ha feltüntetem az előleg számlát, a végszámla alapján a teljes vételárat, és egy külön sorban a végszámla különbözetét. Így halmozódnak adatok. A másik eset, hogy a 2. n.évben lett bevallva az előlegszámla, vissza lett igényelve az áfa, a végszámla 3. n.évi. Az M lapon feltüntetem a teljes vételárat, és a különbözetet? Mindezek az adatok az M02 lapon szerepelnek? Ilyen módon kell adatot szolgáltatni? Köszönöm a válaszát, Magdi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-17 15:28:47

Kedves Magdi,
1. A jelenlegi jogértelmezés [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra