Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

ÁFA visszaigénylés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

pavikkt 2022-08-12 11:53:17

Kedves Pap Attila!
Adott egy KFT, aki az APPLE-től vesz igénybe szolgáltatást. A KFT-nek van közösségi adószáma, meg is lett adva. Az APPLE mégis felszámol 27 %-os Áfa-t.
A számlán az Ír közösségi adószáma van. A honlapjukon azt írták, hogy közösségi szolgáltatásra nincs mód. Nem tudom az ÁFA-t kezelni, mert az ÁFA bevallás kéri a magyar adószámot. Ebben az esetben hogy igénylem vissza az ÁFA-t? Előre is köszönöm: H.Éva

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-08-14 06:02:47

Kedves Éva,
Így sajnos sehogy. Magyar áfa-t csak magyar adószám alatt lehet érvényesen felszámítani, melynek a számlán is szerepelnie szükséges. Vagy még az történhetett, hogy mégiscsak rosszul regisztráltak a rendelés során és a szolgáltató nem adóalanyként kezelte Önöket. A kérdésbeli szolgáltatás forgalmi adóját Önöknek kell elszámolni (65+A60) és a helytelenül felszámított magyar áfa-t csak az eladótól tudják visszakérni, számla helyesbítést követően.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra