Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

ÁFÁS EV.-ból adószámos magánszemély


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Szamos-balparti 2021-02-22 18:12:02

Tisztelt Szakértő!
Ha egy áfás egyéni vállalkozó áfás adószámos magánszemélyként (őstermelőként) akarja folytatni a tevékenységét a tárgyi eszközeit viheti e tovább és használhatja áfás bevételszerző tevékenységéhez?Keletkezik e neki adófizetési kötelezettsége ebben az esetben vállalkozóként?Vagy akkor adózik ha pl.őstermelőként értékesíti a tárgyi eszközeit?Ugyanezen eszközöket beviheti e egy meglévő családi gazdaságba és esetleg ott, mint a családi gazdaság értékesítik?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-02-23 05:21:07

Ha nem kisértékű tárgyi eszközökről van szó, akkor nem lesz bevétel az ev-ben, viheti tovább az őstermelésébe és folytathatja az écs elszámolást. Ugyanez igaz az őcsg-re is. Ha értékesítik, ott lesz bevétel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra