Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Alkalmi munkavállalás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

35675 2017-08-29 12:27:17

Tisztelt Szakértő!
Alkalmi munkavállalással kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy az alábbiak szerint lehet-e foglalkoztatni alkalmi munkavállalás kertén belül azt a munkavállalót, akinek a munkaviszonya 2017.08.31-én megszűnik, mivel igénybe veszi a nők (40 éves) kedvezményes nyugdíjazást. A munkáltató heti két napra létesítene vele alkalmai munkaviszonyt. A heti két napra már szeptember első hetében is szeretné alkalmazni, függetlenül attól, hogy a nyugdíjas határozatot a munkavállaló még nem kapta meg. Ez ilyen formában lehetséges-e, vagy meg kell várni a határozatot.
Köszönöm a segítséget. Margit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-08-30 07:12:17

Margit,
Az Mt. annyi kikötést tesz, hogy nem lehet munkaviszonyos abban az időpontban, amikor EFO-sként kötne vele szerződést. Praktikusan, ha szeptember 1-jén szeretné alkalmi munkára foglalkoztatni, akkor a bejelentést (mivel az EFO-s munkaviszony a bejelentéssel jön létre) leghamarabb szeptember 1-jén, a munkakezdést megelőzően teheti meg szabályosan.
papattila

Szakértői hozzászólás

35675 2017-08-30 15:02:16

Köszönöm a gyors választ. Margit

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra