Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Alkotói támogatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kissne_eva 2018-01-06 16:00:51

Kedves Attila! Pár héttel ezelőtt NKA-tól kapott alkotói támogatással kapcsolatban szeretném még kérdezni? Az NKA által kiadott igazoláson az szerepel, hogy " A magánszemély önálló tevékenysége költségeinek fedezetére adott támogatás esetében a támogatással szemben költségeket lehet elszámolni. Jövedelemnek csak a bevétel költségekkel csökkentett része minősül."
Vagyis azt mondják, hogy igazából az egész támogatást leköltségelheti.
Viszont a támogatottnak van más önálló tevékenységből származó bevétele ( Artisjutól és az Előadóiművészi Jogvédő Irodától ). A törvényből én azt olvasom ki, hogy ha önálló tevékenységből származó jövedelem több kifizetőtől származik akkor el kell dönteni, hogy a 10 % költség elszámolást vagy a tételes költség elszámolást választja az adózó... ? Akkor nem jó a NKA igazolása?
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Kissné Éva

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-07 16:59:32

Éva,
Nincs ellentmondás. Az NKA igazolása is rendben van (az NKA nem tudhatja, hogy a támogatott milyen költségelszámolást alkalmaz), de az is igaz, hogy a magánszemélynek valóban el kell döntenie az adott év összes bevételének vonatkozásában, 10%-os átalányt választ vagy tételesen számolja el a ténylegesen felmerült, bizonylattal igazolt költségeit.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra