Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Angol eredetű áru export számlán


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

FerryContact 2021-02-19 11:11:09

Tisztelt Cím!
Egy szerb vevőnk vásárol tőlünk több forrásból származó cikket is (angol, német, liechtensteini származási országú termékek). A vámügyintézés eddig úgy történt, hogy a termékeket egy számlán szerepeltettük, Liechtenstein vámuniós státusza miatt erre lehetőségünk volt.
Azonban a Brexittel az angol eredetű áruk származási igazolása már problémába ütközik, ugyanis a vámügyintéző az EUR1-es okmányra csak olyan árut tehet, amelynek az eredete igazolt és közösségen belüli - az angol termékek már nem ilyenek.
Mi a helyes eljárás ebben az esetben? Az EU-n kívüli termékek külön számlán szerepeljenek? A liechtensteini és az angol származású termékek mehetnek-e egy számlára, vagy ezeket is meg kell, hogy bontsuk? Az áruk eredetét fel kell-e tüntessük a számlán, vagy elég a csatolt dokumentáción?
Köszönettel:
Lamos János

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-02-20 11:21:53

Kedves János,
Ismereteim szerint mehetnek egy számlára, de elkülönítve (a legegyszerűbb az, ha külön számla készül a közösségi és az azon kívüli árukról). A számlát úgy szükséges elkészíteni, hogy összeegyeztethető legyen a csatolt dokumentációval. A pontos részleteket indokolt a vámügyintézőnek egyeztetni az indító vámhivatallal.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra