Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Átalakulás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

jhajnal 2020-10-26 14:46:04

Kedves Attila,

Adott egy Kft két taggal - apa és fia. Apukának emellett van egy egyéni vállalkozása, illetve családi gazdasága - a tagjai a Kft.tagságban érintett apa, fia, illetve az anya.
A napokban megkerestek, hogy mivel az apa már elég idős, szeretnék a Kft-be "beleolvasztani" az egyéni vállalkozást és a családi gazdaság tevékenységét.
Én azt mondtam első körben, hogy meg kell szüntetni az egyéni vállalkozást és a családi gazdaságot, beolvadni nem lehet. Aztán a gépek, földterület mehet a Kft-be apportként, bérletként, vagy vásárlás útján (kivéve földterület, az ugye csak bérletként).
Vagy esetleg az egyéni vállalkozás átalakulhat egyszemélyes Kft-vé, majd az beolvadhat a már meglévő Kft-be. De a családi gazdaság kérdése még mindig ott van.
Szeretnélek megkérdezni, hogy Te mit javasolsz? Milyen szempontokat kell figyelembe venni?

Köszönettel,
Hajnalné Jolcsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-27 10:26:19

Kedves Jolcsi,
Nem szeretnék belefolyni az adótervezésbe, szerintem ez csak egy személyes konzultáció tárgya lehet, egy ilyen internetes 1-2 gondolatos fórum erre nem alkalmas (értsd: szakmailag vállalhatatlan, hiszen egy ilyen kérdésben ezer meg egy szempont van illetve lehet).
Köszönöm a megértésed :(
papattila

Szakértői hozzászólás

jhajnal 2020-10-27 12:28:11

Kedves Attila,
Köszönöm, megértem.

Üdv,
Jolcsi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra