Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Átlagos állományi létszám számítása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

evike.nyika 2021-10-07 14:01:34

Tisztelt Szakértő!

Azt szeretném kérdezni hogy az átlagos állományi létszámba bele kell e számolni a 4 órás dolgozót 1 fővel, vagy az csak 0,5 főnek számít és össze kell adni ha több ilyen dolgozó is van? A 2 órás mennyinek számít? Illetve a nyugdíjas alkalmazott aki után csak SZJAt fizetünk bele számít e?

Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-10-07 15:55:33

Sajnos elég nagy bizonytalanságot okozott a Szt. létszámra vonatkozó új szófordulata, mivel maga a törvény nem fogalmi meghatározást, így csak ötletelni lehet, "mire gondolt a költő"? Ismereteim szerint a részmunkaidős munkavállaló is 1 főnek számít, valamint a nyugdíjas munkavállaló is, függetlenül attól, hogy nem biztosított.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra