Gyorskérdés
DIGITALIZÁCIÓ - Információk az elektronikus ügyintézés gyakorlati alkalmazásához

Áttérés kizárólag e-számlára


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

FerryContact 2021-08-11 10:59:40

Üdvözlöm!
Cégünk korábban bevezette az e-számlázást (tanúsítvány+időbélyeg, pdf formátum). Az akkori szabályoknak megfelelően a vevők elfogadó nyilatkozatát követően álltunk át papír alapról e-számlára, vevőnként, de voltak olyan partnereink is, amelyek nem válaszoltak, vagy elutasították ezt, az ő esetükben továbbra is papír alapú számlákat küldünk.
Azonban most egy partnerünktől az alábbi levelet kaptuk: "Tájékoztatjuk Önöket, hogy számláink papír alapú kiállítását megszüntettük, s a mai naptól kezdődően irodánk bizonylatait kivétel nélkül a ... szolgáltatásán keresztül – elektronikus számlaként – továbbítja Társaságuk felé az Önök által korábban már megadott, vagy a nyilvános cégjegyzékben szereplő elektronikus levélcímekre..."
Kérdésünk a következő: cégünk is szeretné a teljes átállást megvalósítani, lehetséges az e-számla kiállítás előzetes beleegyezés nélkül? Ha van erre mód és lehetőség, milyen előírásokat kell betartanunk, hogy jogilag is megállja a helyét?
Köszönettel:

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-08-11 12:44:46

Olvasatomban az Áfa tv. 175.§ (3) alapján nincs lehetőség elektronikus számlázásra, ha a partner ebbe nem egyezik bele.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra