Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Autókereskedés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ananti 2020-07-31 10:57:34

Tisztelt Szakértők! Egy autókereskedés a továbbértékesítés céljából újonnan beszerzett személygépkocsik áfáját levonásba helyezte. Előfordul, hogy üzembehelyez egy személygépkocsit, amelyet ezt követően rögtön ki is von a forgalomból. Nem megy vele egy kilómétert sem, a kocsi nem hagyja el az autószalont. A járművet az új személygépkocsik közül átsorolja a használt áfás személygépkocsik közé. Az átsorolással együtt kiállít egy számlát, amelyben Ő az eladó és a vevő egyaránt. A felszámított áfát fizetendőként bevallja, a levonható áfát nem helyezi levonásba. Ezt követően a személygépkocsit áfásan értékesíti. Helyesen jár el?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-08-01 07:13:36

Függetlenül attól, hogy a forgalomba helyezés megtörtént-e, illetve onnan kivonták-e, a továbbértékesítés cél Áfa tv. szerinti fogalma nem teljesül (azaz a szgk [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra