Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Belföldi napidíj - 6 óra


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Eck5 2018-01-09 13:40:58

Kedves Attila,

A 437/2015. (XII. 28.) Korm. rendelet 5. §-ában foglalt 3 000 Ft -os napidíj átalánnyal kapcsolatban lenne kérdésem.

Fuvarozással foglalkozó vállalkozás alkalmazásában álló sofőr munkaszerződése munkavégzés helyére vonatkozóan azt tartalmazza, hogy belföldi/külföldi fuvarozás. Adható-e a belföldi kiküldetésre vonatkozóan a 3000 Ft adómentesen, ha a telephelytől eltérően, de abban az adott városban végez fuvarozást. Mi van abban az esetben, ha a 6 óra nem egybefüggően van meg, hanem megszakítással. pl: 4 óra, vissza megy a telephelyre és utána szintén 4 óra). Ebben az esetben is úgy tekinthető, hogy meg van a 6 óra? Az árú kísérőre is ugyanúgy vonatkozik a rendelet és neki is jár a 3 000 Ft?

Előre is köszönöm a válaszát

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-09 19:27:15

Az Szja tv. kiküldetés fogalmának az is megfelel, ha a telephely városában történik a fuvarozás. Ugyanakkor a 6órás minimum időtartamot kiküldetésenként kell figyelembe venni, azaz az egyes kiküldetéseket nem lehet összeadni (egyik jogszabály sem említi a napi összevonást vagy a napi 6órás teljesülést -2016/60.Adózási kérdés-). Az árukísérőre is alkalmazhatók az adómentességi szabályok.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra