Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Beltag és a munkanélküli


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Kvirag 2020-03-30 11:04:17

Kedves Szakértő,
Véleményét kérem. BT beltag társas vállalkozóként van neki bér fizetve.(amúgy sofőr feladatot lát el) Most a koronavírus miatt (munka hiánya) a BT nem működik. Hogy lehetne megoldani, hogy ne fizessen semmit, vagy minimálisat, ha nem működik személyesen közre. Az esetleges adminisztrációt a kültag végzi katásként. Ha mehet munkanélkülire? akkor ha van néha munka efosként lehet-e e- e napra?
Nagyon köszönöm a válaszát

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-03-30 16:27:48

Mivel ügyvezető tag, így mindenképp biztosított lesz. Az optimális megoldás egy észszerű részmunkaidős munkaviszony lehet. Következésképp nem lesz jogosult munkanélküli járadékra. Hogy mentesüljön minden járulék alól és jogosulttá váljon járadékra is, le kell mondania az ügyvezetésről.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra