Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Bérbeadás áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

orszag77 2020-01-15 17:16:18

Tisztelt Tanácsadó!

Egy bt. 2019-ben vásárolt egy lakóingatlant, amit bérbeadással fog hasznosítani. A vásárolt ingatlant a hasznosítás előtt felújítja a társaság. Az üzembe helyezés napjáig, felújítás végéig a fizetett közös költség, áram, gáz és víz alapdíjak a bekerülési érték részét képező tételek, vagy költségként számolandók el? A bérbeadásra általános szabályok szerint ÁFÁ-t választott a Bt. Ebben az esetben a felújításhoz kapcsolódó közüzemi díjak ÁFÁ-ja levonható-e?

Tisztelettel:
Rókáné Ország Szilvia

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-15 18:26:46

Kedves Szilvia,
Költségként számolandók el, nem a bekerülési érték része. Mind a felújítás, mind a közüzemi díjak előzetes áfa-ja levonásba helyezhető.
papattila

Szakértői hozzászólás

orszag77 2020-01-16 08:23:54

Köszönöm szépen a segítségét!

Felhasználói hozzászólás

AnnaBabu 2020-01-17 09:03:20

Üdv!
Elnézést, hogy beleszólok a témába, szerintem ha a bérbeadásra az általános szabály szerinti áfát választotta - ez a főszabály -, akkor az az adómentes bérbeadás. Ha mentesen adom bérbe az ingatlant, akkor nincs jogom levonni az áfát. Ha választom az adókötelessé tételt, akkor vonható le.
Anna

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra