Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Cégkapu - civil szervezetek


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

cifkft 2017-07-27 10:53:40

A 2017.08.30-ig kötelező cégkapu regisztráció vonatkozik-e a civil szervezetekre? Korábban (T180 ill. EGYKE) a civil szervezettől kapott ügyfélkapus meghatalmazással a könyvelő/egyéb képviselő elvégezheti-e a regisztrációt? A regisztrációs felületen olvasható:"A gazdálkodó szervezet törvényes képviseletére jogosult vagyok." A cégjegyzékkel veti össze az adatokat a rendszer, amelyben a nonprofitok egyrésze nem szerepel. Sok esetben a jelenlegi elnöknek/titkárnak stb. nincs ügyfélkapuja, s nem is tervezi annak nyitását. Köszönettel várom a választ. Szabó Judit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-07-27 12:54:24

Judit,
Igen, a civilekre is vonatkozik a cégkapu nyitási kötelezettség. Én úgy értelmezem, hogy külön csatolandó meghatalmazás alapján regisztrálhat a könyvelő is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra