Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi gazdálkodó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csizmadia-z 2018-01-05 06:55:03

Kedves Attila!
Emlékeim szerint a főállású egyéni vállalkozó családi gazdálkodó szociális hozzájárulása csak az ő költsége az eredménylevezetésben, jól gondolom?
Most nem találom leírva konkrétan sehol :(
Várom válaszát, melyet köszönök szépen:

Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-05 10:59:49

Márti,
Mivel a szocho egyéni vállalkozói státuszában merül fel, így az csak ott számolható el költségként, kivéve, ha ev-ként egyáltalán nincs tevékenysége (csak azért ev, mert ezen alapul a családi gazdaság), mert ebben az utóbbi esetben ez a költség az őstermelésben is elszámolható, de csak adott magánszemély vonatkozásában (erre nem talál konkrét törvényhelyi hivatkozást, ez a jogszabályi környezetből vezethető le, a NAV értelmezésével alátámasztottan).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra