Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi gazdálkodó termőföld értékesitése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Szücs és Társa KFT 2020-03-12 14:10:30

Kedves Attila,
Családi gazdálkodó kb. 10 éve ajándékozás cimén nagyapjától 4 ha termőföldet kapott. Ebből most a szomszéd ipari park tulajdonosa megvásárolna 1,5 ha-t. Kérdésem, hogy termőföld érékesitésből származó jövedelmet különadózó jövedelemként kell-e kezeni ? Vagy pedig az őstermelői tevékenység bevételei között kell elszámolni ? Válaszát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-03-13 19:14:40

Ha az értékesítendő termőföld kizárólag a családi gazdaság használatában van, akkor annak értékesítéséből keletkező jövedelem a családi gazdaság bevétele lesz, amellyel szemben normál esetben a bekerülési érték költségként elszámolható. Ugyanakkor mivel a kérdésbeli esetben ajándékba kapta a családi gazdálkodó, így nem lesz elszámolható költség. Ezt erősíti meg a 2009/74.Adózási kérdésre adott válasz is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Szücs és Társa KFT 2020-03-15 08:46:24

Kedves Attila, köszönöm a gyors választ.
Üdvözlettel: Szücsné Cziráki Ibolya

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra