Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi gazdaság ktg


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

aranyrög 2018-12-03 18:14:52

Tisztelt Pap Attila!
Van e akadálya annak ha egy családi gazdaság a vásárolt szürkemarha állományát(40 db 230.000 Ft*db) értékesíti (áfásan) egy másik családi gazdaságnak (aki komp.felár megtérítésére tart igényt) illetve a vevőnél ez azonnal költség lesz?
Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-04 10:00:07

Nem látom jogszabályi akadályát az áfa-s értékesítésnek, de nem igazán értem a kiegészítő információt (jelesül, hogy a vevő kompfelár megtérítésére tart igényt?). Igen, a családi gazdálkodó -választása szerint- jogosult az egy összegű écs elszámolásra a tárgyi eszközeinek tekintetében (Szja tv. 3.sz.mell. III.1.). De ha készletként szerzi be, akkor meg az általános szabályok szerint lesz tárgy évi költség a pénzügyi rendezéskor.
papattila

Szakértői hozzászólás

aranyrög 2018-12-04 17:51:08

Köszönöm szépen

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra