Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi gazdaság szja és járulék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

susie 2017-04-23 18:25:47

Kedves Attila!
Családi gazdaság 2016. évi szja bevallásait kellene elkészíteni (3 főről van szó), támogatások nélküli bevételük meghaladta a 4 millió forint/főt. Eddigieket átnéztem, tiszta sor a 2015.évi bevallás és a 2016.évi járulékfizetés is.
A 4 millió átlépése 2016-ban történt meg és nem igazán tudom, hogy mi a teendő, milyen módon adóznak (átalányadó?) 2016-évre és mit kell fizetniük bevallaniuk 2017-ben negyedévente? Már átrágtam magam a kitöltési útmutatón és a NAV-os okosítón, meg amit csak tudtam, elolvastam itt is, de még nem teljesen tiszta. Ahogy nézem az előző éveket, az teljesen érthető volt (igaz, más csinálta) :)
Előre is köszönöm
Zsuzsa

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-04-24 05:53:05

Zsuzsa,
Akkor én úgy veszem, hogy átalányadóznak, gondolom, ez egyértelműen kiderül az iratanyagból (betétlap,igazolvány, 1553-as bevallás).
Szóval a támogatások nélküli bevételük 15%-a lesz az adóalap, ha növénytermesztéssel, 6%-a, ha állattenyésztéssel foglalkoznak. Átalányadózónál a költségek fedezetére illetve fejlesztésre kapott támogatás nem itt adózik, hanem önálló tevékenység bevételeként, mellyel szemben elszámolható az a kiadás, amelyre kapta a támogatást. A járulékok alapja 2017-ben a 2016.évi támogatásokkal növelt bevétel 20%-a.
papattila

Szakértői hozzászólás

susie 2017-04-24 06:56:25

Köszönöm
Zsuzsa

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra