Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi gazdaság szolgáltatása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

jhajnal 2021-05-09 10:55:11

Kedves Attila,

2020. decemberében végzett mezőgazdasági szolgáltatást a családi gazdaság. A számlát kifizették 2020. decemberében.(435.000.-Ft).
Ez önálló tevékenységből származó bevételeként kell elszámolni a családi gazdaság vezetőjénél? Ha igen, akkor a szolgáltatáshoz felhasznált gázolaj értékén kívül megteheti, hogy például egy tárgyi eszköz beszerzést is az önálló tevékenységéből származó bevételével szemben számol el?(például egy kisértékű tárgyi eszközt)

Köszönettel,
Hajnalné Jolcsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-05-10 04:46:10

Kedves Jolcsi,
Ha olyan tevékenységet végzett, ami 2020-ban nem minősült őstermelői bevételnek, akkor az valóban a tevékenységet végző (jelen esetben a családi gazdaság vezetője) önálló tevékenységből származó bevétele lesz. Ezzel szemben az Szja tv. 3.sz.melléklete szerint számolhat el költséget, pl. kisértékű tárgyi eszközt (I.2.).
papattila

Szakértői hozzászólás

jhajnal 2021-05-10 07:36:11

Kedves Attila,

Köszönöm a választ.

Üdv,
Hajnalné Jolcsi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra