Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi kedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

leveletdent@gmail.com 2017-04-13 11:09:36

Kedves Szakértő!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy az anyuka veszi igénybe a családi kedvezményt egy gyerek után. A gyerek elmegy nyáron dolgozni. Azt olvastam, ha 3 hónap után is dolgozik még a gyerek, akkor a 4 hónaptól szüneteltetni kell a családi pótlékot , így családi kedvezményre sem lesz jogosult. Viszont összeg határt nem találtam. Ha a gyerek 20 000 forintot keres 3 hónap után akkor is szüneteltetni kell, vagy csak ha a minimálbért elérő jövedelme van? Vagy van valami összeg határa?

Köszönöm, Ági

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-04-14 09:02:57

Ági,
A rendszeres jövedelem fogalmát a családi pótlékot szabályozó Cst.4.§-a határozza meg. Ennek értelmében a családi pótlékra való jogosultságot a három egymást követő hónapban a minimálbért meghaladó jövedelem szünteti meg.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra