Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi kedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

VinylKft 2020-02-12 14:25:46

Tisztelt Szakértő!

2020. február hónaptól a társaságunk munkaviszonyban alkalmaz egy női munkavállalót, aki elvált kétgyermekes anyuka. Ő a felperes, és ő kapja a családi pótlékot is mind a két gyermek után.
A bírósági végzésben a következő olvasható:

„A peres felek megállapodnak abban, hogy a házasságukból 2008. augusztus 11. napján született Attila és a 2012. április 23. napján született Anna utónevű közös gyermekei felett a szülői felügyeleti jogokat a felperes gyakorolja.
A peres felek tudomásul veszik, hogy jogaikat a gyermekek sorsát érintő lényeges kérdésekben (Ptk.4:175.§ (2) bekezdésében felsorolt esetekben) közösen gyakorolják.”

Kérdésem, hogy ebben az esetben lehetséges-e, hogy az egyik gyermek után az anyuka, a másik gyermek után az apuka vegye igénybe a családi kedvezményt? Ha igen, milyen eltartotti minőségben?

Válaszát előre köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-13 16:36:52

Vélhetően a szülők már nem élnek együtt, [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra