Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi kedvezmény élettársi kapcsolatban


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

consult 2014-02-05 12:21:11

Tisztelt Szakértő! Egy nő és egy férfi élettársi kapcsolatban élnek. Kettő közös gyermekük van, és a nő a harmadik közös gyermekükkel várandós. A közös gyermekek kedvezményezett eltartottak. A közös gyermekek után idáig a férfi vette igénybe a családi kedvezményt, amit ezután is így szeretnének. A kérdésem, hogy a férfi az adóelőleg megállapításánál 2x206 250 forint után veheti igénybe a családi kedvezményt, vagy csak 2x62 500 Ft után? Ha csak 2x62 500 Ft után veheti igénybe, akkor a magasabb összegű családi kedvezményt csak év végén oszthatják meg egymás között? A magzat után csak a nő veheti igénybe a kedvezményt, de ő is 1x206 250 forint után? Köszönöm válaszukat.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2014-02-05 18:57:24

A magzat után az élettárs nem jogosult a kedvezmény évközi érvényesítésére, csak év végén oszthatják meg a bevallásban (3x206.250Ft az osztható kedvezmény). A férfi az adóelőlegnél 2x62.500Ft-ra nyilatkozhat, a várandós anyuka 1x206.250Ft-ra.
papati

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra