Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Családi kedvezmény magzat után élettárs esetén


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

migalyestsa 2014-02-09 13:01:56

Kedves Fórumozók és Szakértő!
Magzat utáni családi kedvezmény igénybevételéről szeretnék érdeklődni.Az anya 2013.07.04-én töltötte a várandóságának 91. napját, tehát neki onnantól jár a családi kedvezmény. A kisbaba azóta megszületett pontosan 2014.01.22-én. Az anyának év közben nem volt munkahelye, ahol igénybe vehette volna a családi kedvezményt, az élettárs meg nem veheti igénybe. A kérdésem az lenne, hogy most utólag az apa a 2013 évről szóló adóbevallásban igénybe veheti e, vagy csak 2014 januártól ( a gyerek megszületésétől) jogosult a családi kedvezményre?
A válaszokat előre is köszönöm.


Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2014-02-10 09:04:08

Ugyan évközben csak a házastárs jogosult a magzati kedvezmény közös érvényesítésére, de a bevallásban az élettárssal is meg lehet osztani. A megszületett gyermekre vonatkozó kedvezményt az élettárs is figyelembe veheti már az adóelőleg megállapításakor is.
papati

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra