Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Egészségügyi szűrés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

RAN 2021-09-01 11:27:20

Tisztelt Szakértő!
Egy vállalkozás a munkavállalói egy szűk csoportjának egészségügyi szűrésre köt szerződést egy egészségügyi szolgáltatóval. Az egyes munkavállakókra jutó díjak meghatározhatók, így azok a magánszemély összevont adóalapba tartozó, nem önálló tevékenységből származó adóköteles jövedelmének minősülnek. A számla kiállításra kerül pl. szeptemberben, a szolgáltatást viszont a követező év január 1-jétől lehet 1 éven belül igénybe venni. Ebben az esetben mi minősül a jövedelem megszerzésének időpontjának, mikor keletkezik adókötelezettség?
Válaszát előre is köszönöm.
E. Anikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-09-01 12:34:04

Kedves Anikó,
Amikor a szolgáltatást ténylegesen igénybe veszi a dolgozó. Viszont ha a cég ezt előre már kifizette (kvázi kap egy utalványt a szolgáltatótól) és ezt az utalványt átadja a dolgozónak, akkor az utalvány átadásakor keletkezik a jogviszony szerinti jövedelem.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra