Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Egyéni váll. számlanyitás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Netvestor 2018-01-10 17:16:18

Tisztelt Szakértő!

Amikor az áfás egyéni vállalkozónak bankszámla nyitási kötelezettséget ír elő a törvény, akkor az pontosan mit jelent? Ha van privát számlája, mint magánszemély, azt nem használhatja erre a célra? Két számlája kell legyen: Kis Pista, mint egyéni vállalkozó és Kis Pista, mint magánszemély? Így?
Köszönettel:
Zsóka

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-11 06:00:21

Zsóka,
Azt jelenti, hogy a banknál olyan pénzforgalmi számlát kell nyitnia, ami kifejezetten vállalkozói elszámolási számla. Ha valaki e mellett rendelkezik lakossági bankszámlával is (ami természetesen nem kötelező), akkor igen, Kis Pistának két számlája lesz.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra