Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Egyéni vállalkozó tárgyi eszköz részletfizetés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

susie 2020-05-12 15:55:00

Kedves Attila!
Egyéni vállalkozó szja bevallását készítem. Van neki egy 200 ezer forintos telefonja és egy 300 ezer forintos laptopja. Mindkettőt a telefonos társaságtól vásárolta részletfizetéssel, nulla önerővel. Kérdésem: ezeket az eszközöket szerepeltethetem-e az eszközei között, illetve értékcsökkenést számolhatok-e el? Probléma-e a pénzforgalmi szemlélet (nincs kifizetve)? Feltüntethetem-e az szja bevallás 13-03, 46-os sorában vagy a 96-os sorban? Nem egyértelmű számomra és ilyen eszközvásárlás eddig nem történt általam könyvelt egyéni vállalkozóknál.
Előre is köszönöm
Susie

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-14 05:00:44

Kedves Susie,
Igen, a teljes összeg elszámolható költségként (200eFt), illetve a teljes összegre számolható écs (300eFt), függetlenül a pénzforgalomtól.
papattila

Szakértői hozzászólás

susie 2020-05-20 17:36:48

Kedves Attila,
köszönöm!
susie

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra