Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Egyesület cégautóadó, gépjárműadó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Balutimi 2020-01-16 11:30:23

Tisztelt Szakértő!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ha van egy állatvédő egyesület, aki 2019.nov.5-én személygépkocsit vásárolt az egyesület nevére, dec. 30-án kiküldték a gépjárműadó fizetési kötelezettséget dec.1-től dec.31-ig. Ezt mai nap be is fizették. A kérdésem az lenne, hogy cégautóadót is fizetnie kell-e, és ugyanúgy negyedévente bevallani 01-es bevalláson, és fizetni negyedévente? Gépjárműadó levonható e belőle?. Gondolom a decemberi már nem, mert nem határidőben fizette. Ha 2019.nov 5-én történt a beszerzés, akkor 2019.dec 1-től kell a 01-es bevallást beadni, és 2019.re 1 havi cégautóadót kell befizetniük jan 20-ig? Vagy eseteleg az állatvédő egyesület nem mentesül cégautó és gépjárműadó fizetése alól?

Válaszait előre is köszönöm.

Balutimi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-18 14:23:18

Kedves Balutimi,
Sajnos az állatvédő egyesület nem mentesülhet a cégautóadó megfizetése alól. A kérdésbeli esetben decembertől keletkezik az adókötelezettség, melyből csak a határidőben megfizetett gépjárműadó vonható le. A bevallása és a megfizetése negyedévente történik, az általános szabályok szerint.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra