Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Egyesületből nyeremény kifizetés nem magánszemélynek


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Banyavagyon 2018-03-23 07:53:20

Üdv.
Az alábbi helyzet értelmezésében kérnék segítséget:
Egy egyesület cél szerinti tevékenysége népszerűsítésére rendezvényt szervez, ahol több sport versenyszámban a résztvevők összemérhetik tudásukat/ügyességüket. A versenyzői kör egy alap "részvételi díjra" tarthat igényt illetve a helyezettek pénznyereményt kapnak. A versenyzők között egyaránt vannak magánszemélyek illetve csapatok is. A csapatok nevében az őket képviselő szervezettel/céggel kötöttünk szerződést a részvételről. A kérdésem az, hogy a részvételi díj és a nyeremény kifizetésével kapcsolatban hogy kell eljárni. A magánszemélyek helyzete tiszta, viszont a csapatokkal kapcsolatban nem egyértelmű részünkre, hogy a részvételi díj és a nyeremény kifizetéséhez kapcsolatosan milyen áfa-járulék-illeték fizetési kötelezettség merülhet fel. Felmerülhet-e bármelyik ezek közül?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-25 09:52:16

Ha a cégekkel kötöttek szerződést, akkor a juttatást Önök a jogi személynek adják, az adókötelezettséget ennek alapján kell megállapítaniuk. Bár nem ismerem a részleteket, de vélhetően nem ellenértékes ügyletről van szó, így a véglegesen átadott pénzeszköz szabályai alkalmazása indokolt. Mivel az egyesület cél szerinti tevékenységével kapcsolatos a pénzátadás, adófizetési kötelezettség nem merül fel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Banyavagyon 2018-03-26 07:09:01

Köszönöm a gyors választ!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra