Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Egyszemélyes kft.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Netvestor 2017-07-13 10:42:26

Tisztelt Szakértő!
Egyszemélyes kft. ügyvezetője megbízási jogviszonyban látja el az ügyvezetést és a személyes közreműködést. Az ügyvezető szeretné, ha a tevékenységeit munkaviszonyba láthatná el, mert így kisebb az adó és járulékfizetés. Az ügyvéd szerint erre nincs mód, még társasági szerződés módosítása esetén sem (a megbízási jogviszonyt módosítani munkaviszonyra). A segítségét szeretném kérni, milyen törvény írja ezt elő, engedi meg, hogy az ügyvezető munkaszerződést kössön saját magával. Tudom, hogy fura helyzet, de azt is, hogy ez egy létező, járható út.
Köszönettel:
Zsóka

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-07-13 11:03:10

Zsóka,
Kétséget kizáróan munkajogilag elég faramuci helyzet, de nem tiltja jogszabály, olyannyira nem, hogy ezt legfelsőbb bírósági ítéletek is kimondták. Ha a társasági szerződés tartalmazza a megbízási jogviszonyt, akkor szabályosan csak ennek módosításával lehet munkaviszonyra változtatni, egyéb esetben minden további nélkül.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra