Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Egyszerűsített foglalkoztatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

zs.endresz 2017-08-22 13:01:01

Tisztelt Papp Attila Úr!

Az alábbiakban kérném a tanácsát:
Egy dolgozónk határozott munkaszerződéssel munkaviszonyban látja el munkáját 2017.08.31-ig (a szerződése eddig szól). Előre láthatólag (kedvező időjárás esetén) szept. 1-2-3-án még szükség lenne a munkájára. Szabályosan járnánk-e el, ha szeptember 1-2-3-án egyszerűsített foglalkoztatottként jelentenénk be? Mivel időjárás függvénye, hogy kell-e dolgozni vagy nem, ezért nem szeretnénk munkaszerződést hosszabítani. Nem jelent-e gondot az, hogy előtte határozott munkaszerződéssel aug. 29-30-31-én dolgozik (tehát azon a héten összesen 6 napot dolgozik egyben, de egyszerűsítettként csak 3 napot lenne)?
Köszönettel,
Endrész Zsuzsa

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-08-22 19:25:34

Zsuzsa,
Nincs akadálya, de az EFO-s bejelentést csak a munkaviszony megszűnését követően lehet bejelenteni az Mt. 201.§ (1)-ben rögzített korlátozás miatt. A felvetett "6napos" aggodalma alaptalan, az egybefüggő 5napba csak az EFO-s foglalkoztatást kell beleszámítani.
paPattila

Szakértői hozzászólás

zs.endresz 2017-08-23 10:00:32

Nagyon köszönöm! Üdvözlettel, Endrész Zsuzsa

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra